VIDEO: Ce putem trata cu petale de trandafir

1 2 jpg jpeg

Oţetul de trandafiri combate durerile de cap

Pentru dureri de cap, angină, scăderea febrei în răceli, dureri de gât şi în caz de leşin, oŢetul din petale de trandafiri face minuni.

Pune doi pumni de petale uscate de trandafiri într-un borcan şi toarnă peste ele jumătate de litru de oţet de fructe natural.

Închide bine borcanul, lasă-l să stea circa două săptămâni la macerat, apoi strecoară amestecul printr-un filtru de cafea şi adaugă 100 ml apă distilată, cu o linguriţă de ulei de trandafiri dizolvată în 20 ml alcool de 70 de grade.

Bea zilnic trei picături diluate într-un pahar cu apă, cel puţin o săptămână. Oţetul de trandafiri este ideal şi pentru îngrijirea zilnică a corpului.

După ce ai făcut baie, frecţionează-te cu acest oţet pe întregul corp, deoarece dizolvă resturile de calcar lăsate pe piele de apa de la robinet şi ajută la regenerarea stratului protector al pielii. În plus, are proprietăţi deodorizante şi dezinfectante.

Infuzia şi tinctura ajută digestia

Ai probleme cu digestia sau nu te mai poţi linişti din cauza crizelor repetate de astm? Atunci este bine să bei o infuzie din petale de trandafir.

Aceasta se prepară din două linguriţe de petale proaspete şi zdrobite, peste care se toarnă o cană cu apă clocotită. Lasă ceainicul acoperit un sfert de oră şi, după ce l-ai strecurat, bea trei căni cu infuzie pe parcursul zilei.

La fel de utilă pentru tratarea acestor probleme de sănătate şi pentru calmarea durerilor provocate de gripă, dizenterie şi tuse convulsivă este tinctura din petale de trandafiri.

Ea se face din 10 g petale proaspete, care sunt lăsate la macerat timp de 10 zile în 100 ml alcool de 60 de grade. Agită zilnic sticla în care ai făcut amestecul. Tinctura se pune în sticluţe închise la culoare şi ferite de lumina soarelui.

Se beau câte 10-20 de picături diluate în apă, de trei ori pe zi, după fiecare masă, până la vindecare. Această tinctură din petale de trandafiri este bună pentru masarea pielii, deoarece are rol cicatrizant în acnee şi pentru

răni.

Pasta şi unguentul, pentru afte

În tratarea aftelor, este recomandată pasta din 10 g petale proaspete, 20 ml apă de trandafiri de la Plafar, 70 g zahăr pudră şi 5 g glicerină.

Petalele se amestecă bine cu glicerina şi se adaugă zahărul pudră, apoi se toarnă apa de trandafiri şi se amestecă până se obţine o pastă omogenă. În funcţie de gravitatea aftelor, se iau mai multe linguriţe în timpul zilei.

Buzele şi pielea crăpată se vindecă repede dacă foloseşti un unguent preparat din 20 g petale uscate şi măcinate de trandafir, care se amestecă în 10 g untură.

Lasă-l două zile la macerat, după care îl încălzeşti la foc lent şi mai adaugi încă 20 g pulbere de petale, care se găseşte în comerţ. După ce ţi-ai curăţat zonele uscate în profunzime, aplică acest unguent şi lasă să acţioneze cel puţin jumătate de oră.

Apa de trandafiri, un remediu blând

O soluţie din 50 g petale proaspete de trandafiri macerate 10 zile în 200 ml vin roşu este excelentă în tratarea afecţiunilor bucale şi în irigaţii vaginale, pentru combaterea leucoreei (secreţii vaginale).

Pentru efecte de lungă durată, este indicat să o foloseşti în zonele cu probleme de trei ori pe zi, timp de o lună, apoi faci pauză o săptămână şi reiei tratamentul.