VIDEO: Ce boli poţi trata cu ulei de sâmbure de struguri

2 jpg jpeg

Fitoterapeutul Eugen Giurgiu precizează că în majoritatea cazurilor, acest ulei acţionează ca un puternic stimulent imunitar şi de aceea recomandă un consum zilnic de minimum 20 de grame. Uleiul obţinut din sâmburi de strugure prin presare la rece conţine cantităţi importante de vitamine E şi F, de minerale precum zincul, cuprul, seleniul şi procianidine, o substanţă care are proprietăţi antiîmbătrânire, fiind de 50 de ori mai puternică decât vitamina E şi de 20 de ori mai puternică decât vitamina C.

O barieră împotriva bolilor

Când este folosit în dieta zilnică, adăugat în salatele de crudităţi, uleiul din sâmburi de strugure presat la rece previne apariţia bolilor vasculare, cum ar fi ateroscleroza, fragilitatea vasculară sau arterita. Specialiştii spun că aceste atuuri se datorează grăsimilor nesaturate prezente în compoziţia uleiului, dar şi unor substanţe care împiedică procesele degenerative ale vaselor de sânge.

Protejează inima Specialiştii precizează că acest ulei trebuie consumat zilnic, pentru a preveni apariţia tulburărilor circulatori cum ar fi temuta hipertensiune arterială şi tensiunea arterială oscilantă.

Un astfel de regim alimentar, cu o porţie zilnică de două linguri de ulei din acest sortiment, trebuie urmat în special de persoanele care consumă frecvent multă carne sau grăsimi rele cum ar fi uleiurile rafinate, margarinele şi alimentele prăjite.

S-a constatat că în zonele unde se consumă acest ulei (în Franţa şi în Italia), bolile cardiovasculare nu sunt o ameninţare pentru populaţie.

Locuitorii din aceste ţări nu au probleme nici cu sistemul nervos, iar substanţele antioxidante din sâmburii de strugure sunt eficiente deoarece opresc procesele degenerative care afectează creierul la vârstnici. Studiile pe această temă demonstrează că dieta cu acest ulei este un antidot promiţător împotriva Alzheimului.

Îmbunătăţeşte vederea

O altă virtute a acestui sortiment de ulei, şi nu una dintre cele mai puţin însemnate, este aceea că îmbunătăţeşte vederea, astfel ca vasele de sânge din ochi să funcţioneze mai eficient. Cura cu acest ulei se recomandă persoanelor cu tulburări de vedere datorate vârstei sau din cauza unor probleme circulatorii.

Reduce durerile articulare

Cercetările au pus în evidenţă efectul uleiului de sâmburi de strugure şi în cazul afecţiunilor reumatice. Bolnavii de artrită, care au introdus în dietă acest ulei, au constatat o reducere a durerilor datorate inflamaţiilor. Cura a avut efecte foarte bune după ce aceşti bolnavi au consumat zilnic câte 30 ml de ulei, vreme de două-trei luni.

Face pielea frumoasă

Acest ulei pătrunde destul de repede în piele. De aceea, odată la trei zile se masează obrajii, fruntea şi gâtul cu ulei de sâmburi de strugure. Tratamentul are efect de protecţie, menţine hidratare pielii şi împiedică formarea ridurilor.