VIDEO: Busuiocul, mirodenia vindecătoare

1 2 jpg jpeg

Protejează inima

Busuiocul este bogat în carotenoizi, precum betacaroten care este convertit de organism în vitamina A. Betacarotenul este un antioxidant puternic care protejează celulele de efectele negative ale radicalilor liberi şi previne procesul de oxidare a colesterolului pe vasele de sânge. Astfel, se reduce riscul de ateroscleroză şi atac de cord.

De asemenea, busuiocul este o sursă bună de magneziu. Acest mineral suţine sănătatea cardiovasculară prin relaxarea muşchilor şi a vaselor de sânge, îmbunătăţind circulaţia sângelui.

Previne cancerul

Busuioscul este cunoscut şi pentru proprietăţile sale antioxidante, care protejează organismul de radicalii liberi, acele molecule ce pot declanşa boli grave, precum cancerul. În plus, busuiocul conţine flavonoide ce apară structurile celulare de radiaţii.

Combate acneea

Folosit sub formă de ulei, busuiocul este un bun remediu împotriva acneei şi a psoriazisului. Totodată, uleiul de busuioc este recomandat şi pentru îngrijirea zilnică a pielii şi a părului.

Uşurează simptomele artritei reumatoide

În compoziţia uleiului de busuioc se găseşte o substanţă cunoscută sub numele de eugenol, care inhibă activitatea unei enzime ce duce la afectarea articulaţiilor şi oaselor. Datorită acestei enzime, busuiocul este un aliment important cu proprietăţi antiinflamatorii, care are puterea de a reduce simptomele artritei reumatoide.

În plus, eugenolul este extrem de benefic şi pentru sănătatea tractului digestiv. Astfel, un consum constant de busuioc elimina gazele din stomac şi intestine, tratând în mod eficient constipaţia, crampele abdominale şi indigestia.

Susţine sistemul imunitar

Studiile arată că antioxidanţii şi uleiurile volatile din busuioc susţin sistemul imunitar, contribuind la distrugerea bacteriilor, care pot duce la dezvoltarea infecţiilor virale, a răcelilor, gripei şi a herpesului.