Verbina regenerează celulele hepatice

1 2 jpg jpeg

Studiile recente au arătat că verbina are şi utilizări externe, numărându-se printre plantele care calmează şi refac pielea fie că suferă de arsuri uşoare, fie că este iritată sau extrem de uscată. Menţine sănătatea ficatului Sunt multe plante care au darul de a reface ficatul. Alături de armurariu, rădăcină de păpădie, anghinare, pelin, rozmarin, verbina stimulează secreţia de bilă contribuie la menţinerea sănătăţii ficatului şi uşurează digestia. Ţine cure de 2-3 luni, timp în care bei între mese 2-3 ceaiuri pe zi. O infuzie o prepari destul de uşor, punând 1 lingură de plantă la 1 cană cu apă clocotită. După 15 minute, strecori ceaiul şi-l bei călduţ. Infuzia, indicată şi în gripă Din verbină se poate prepara o infuzie care ajută în tratarea gripei şi a răcelii. Se pun 250 ml de apă clocotită peste 2 g de plantă uscată. După o infuzare de 10 minute, strecori şi bei. E nevoie de câte 1 cană de 3 ori pe zi. Remediul alungă şi crampele abdominale, oboseala, tensiunea nervoasă. Contra gripei poţi folosi şi tinctura de verbină, câte 30 de picături dizolvate într-un pahar cu apă, de 3 ori pe zi.

În cazul unor erupţii apărute pe piele sau a pielii crăpate, în locul unor loţiuni din comerţ se pot face comprese cu infuzie de verbină. De 2 sau de 3 ori pe zi se aplică pe zonele afectate un prosop îmbibat în ceai de verbină. Pentru acesta, adaugă o mână de plantă la 150 ml de apă fiartă. Amestecă şi lasă la infuzat 10 minute.

Durerea de cap şi de spate, sensibilitatea sânilor şi irascibilitatea sunt simptome comune ale sindromului premenstrual de care suferă circa 70% din femeile active sexual. Cu o săptămână înainte de menstruaţie, începe să bei zilnic câte 1-2 căni de ceai preparat dintr-un amestec de cantităţi egale de verbină, sunătoare, frunze de zmeur. Din acest amestec iei 1 linguriţă şi laşi la infuzat 15 minute în 250 ml de apă clocotită.

Şi tinctura de verbină te scapă de simptomele greu de suportat ale sindromului premenstrual, dacă iei de 3 ori pe zi câte 1 linguriţă dizolvată într-un pahar cu apă.

Verbina este cunoscută şi pentru faptul că redă calmul necesar pentru a avea un somn liniştit. Când insomnia nu-ţi dă pace, bea 1 cană de infuzie de verbină. Ideal ar fi să o sorbi cu aproximativ 1 oră înainte de culcare. Tratamentul trebuie urmat pe o perioadă de 3 săptămâni. În situaţia în care anxietatea este cauza lipsei somnului, poţi face o baie relaxantă în care pui câteva picături de ulei esenţial de verbină.

Leacurile cu verbină nu sunt recomandate în sarcină, nici celor care urmează un tratament medicamentos hipotensiv sau de creştere a tensiunii arteriale.