Verbina, afrodiziac natural, alungă rapid răceala

1 2 jpg jpeg

În medicina populară, se recomandă băile complete cu un extract de verbină pe care îl poţi prepara chiar la tine acasă astfel: Pune două mâini de plantă la macerat în doi litri de apă la temperatura camerei timp de opt-zece ore, apoi preparatul se strecoară, maceratul rezultat pune-l deoparte. Planta rămasă se pune în alţi doi litri de apă clocotită şi se lasă acoperită până se răceşte, dupa care se filtrează din nou. Combină cele două soluţii astfel obţinute şi pune-le în apa de baie, care nu trebuie să depăşească temperatura de 39-40 de grade Celsius. După baie odihneşte-te într-un loc călduros cel puţin 30 de minute.

Citeşte şi: Verbina îţi readuce calmul

Tratează reumatismul

Proprietăţile sale miraculoase calmează durerile cauzate de reumatism şi lumbago. Pentru a beneficia de acest efect toacă doi pumni de verbină şi pune-o la fiert 10 minute în 250 ml de oţet de vin. Preparatul se pune cât mai cald pe partea dureroasă timp de 15 minute în fiecare seară.

Combate insomniile

Extrem de renumită pentru efectul ei asupra insomniei. Pentru a beneficia de un somn liniştit, bea o cană de ceai cu o oră înainte de culcare timp de 2-3 săptămâni. Dacă te confrunţi cu stări de anxietate, poti face şi o baie relaxantă cu verbină. Trezeşte simţurile adormite şi favorizează relaxarea.

Te-ar mai putea interesa: Învaţă cum să îţi prepari un demachiant natural pe bază de verbina la tine acasă

Ţine răceala la distanţă

Consumul ei îţi întăreşte sistemul imunitar, scade febra şi reduce inflamaţia gâtului. Pentru febră, infuzează o linguriţă de verbină uscată în 200 de ml de apă şi bea câte două căni pe zi, timp de o săptămână. Vei simţi efectele ei vindecătoare pe propia ta piele.

Te scapă de respiraţia urât mirositoare

Verbina frumos mirositoare mai este cunoscută drept lămâiţă şi poate îndepărta respiraţia urât mirositoare. Pentru asta trebuie să pui o picătură de ulei esenţial pe un cub de zahăr şi să aştepţi să se topească în gură.

Un remediu naturist pentru Alzheimer

Neurologii de la Universitatea din Hong Kong care au studiat beneficiile acestei plante au ajuns la concluzi că este printre puţinele remedii cu acţiune neuroprotectoare. Împiedică degradarea celulelor sistemului nervos odată cu vârsta, acţionează în mod favorabil atât asupra asupra creierului cât şi asupra măduvei spinării. S-a descoperit şi faptul că ajută la stoparea unor substanţe toxice din organism să atace celulele nervoase, împiedicând astfel apariţia unor boli cum ar fi Alzheimerul.

Pentru astfel de probleme se administrează sub formă de tinctură, câte 4 linguriţe pe zi, în cure de 49 de zile, cu două săptămâni de pauză. Pentru un efect sporit se recomandă combinarea sa cu rozmarinul şi cu tratamentul cu polen de albine.

Contraindicaţii

Este interzisă femeilor însărcinate deoarece poate să le provoace contracţii ale uterului. Uleiul esenţial nu este recomandat să fie folosit în primele 4 luni de sarcină.

O doză prea mare de verbină poate provoca vărsături.

Cardiacii cu antecedente grave trebuie să fie extrem de prudenţi în administrarea ei.