Vâscul, medicamentul secret al iernii

1 2 jpg jpeg

De ajutor femeilor aflate la menopauză

Bufeurile, transpiraţiile şi palpitaţiile care însoţesc menopauza pot fi tratate cu ceai de vâsc. Se bea câte o cană pe zi, când apar aceste manifestări. Şi ciclurile menstruale abundente pot fi normalizate cu ajutorul vâscului.

Este necesar să bei, 6 luni, câte o cană de ceai preparat din această plantă, în fiecare dimineaţă. Ca să-l prepari, iei o lingură de plantă mărunţită, peste care torni 250 ml de apă rece. Se lasă la macerat pe timpul nopţii. Dimineaţa, îl strecori.

Reglează tensiunea arterială

Vâscul este indicat şi persoanelor care suferă de hipertensiune arterială. Se bea, timp de şase săptămâni, ceai de vâsc. Se beau câte trei căni pe zi timp de trei săptămâni, două căni timp de două săptămâni şi o cană timp de o săptămână.

Citeşte şi:

- Ce tratezi cu ajutorul vâscului

- Degerăturile se tratează cu vâsc

Te scapă de balonare

Neplăcerile digestive, precum ulcerul, dar şi balonarea se vindecă mai uşor cu ajutorul pulberii din vâsc. Se obţine din tulpină uscată, pe care o macini. Se ia câte o linguriţă, de două ori pe zi, înainte de masă.

Colina, un nutriment care se găseşte în această plantă, împiedică acumularea de grăsimi în ficat. De aceea, este bine să faci o cură cu ceai de vâsc timp de 45 de zile pe an. Grăbeşte vindecarea infecţiilor respiratorii

Fiind bogat în flavonoizi, dar şi în vitamina C, vâscul este de mare ajutor atunci când ai răcit. Tusea este calmată cu ajutorul unei căni cu ceai de vâsc.

Totodată, pulberea obţinută din această plantă, câte o linguriţă de două ori pe zi, creşte imunitatea. Poţi apela şi la un extract de mlădiţă de vâsc, 30 de picături pe zi.

Şi stările nervoase se reduc dacă ţii o cură de minimum trei luni, perioadă în care bei zilnic, dimineaţa şi seara, câte două căni cu ceai de vâsc. Copiii sub 18 ani, femeile însărcinate şi cele care alăptează nu trebuie să bea ceai de vâsc.