Vanilia, un antidepresiv din natură

1 2 jpg jpeg

Este bine de ştiut că, pe lângă celebrele remedii pentru controlul greutăţii, pentru alungarea senzaţiei de greaţă şi pentru încetinirea procesului de îmbătrânire, este utilă şi vanilia.

Este suficient să bei o cană de ceai în care ai strecurat câteva picături de esenţă de vanilie sau poţi să o combini cu lapte şi astfel te vei putea bucura de efectele sale minunate.

Ajută la relaxarea organismului

Efectul său calmant este indicat şi pentru a reduce febra sau a diminua eventualele dureri cauzate de diferite boli.

Stresul este una din problemele pe care vanilia o elimină cu brio, deoarece ajută la îndepărtarea durerilor de cap şi ţine depresia la distanţă. Este folosită mai ales în aromoterapie, tocmai pentru efectele sale calmante pe care le oferă întregului organism. Dacă te confrunţi cu episoade de insomnie, câteva picături de vanilie arse te vor ajuta să dormi mult mai bine.

Reglează menstruaţia

Efectele sale minunate se răsfrâng şi asupra uneia dintre cele mai des întâlnite probleme la femei şi anume menstruaţia neregulată. În acelaşi timp ea poate fi folosită şi ca un afrodisiac, având proprietăţi puternice de a stimula apetitul sexual.

Află din ce cauză vanilia îi face mai fericiţi pe oameni AICI

Cum se prepară ceaiul de vanilie

Varianta simplă pentru a te bucura de ceai de vanilie la tine acasă este să îl achiziţionezi gata preparat de la magazin şi să îl serveşti cu câteva picături de extract de vanilie şi puţină miere de albine. În felul acesta tocmai ce ai obţinut un remediu perfect în caz de gripă sau răceală.

A doua variantă presupune să foloseşti frunze de ceai negru peste care să adaugi o păstaie de vanilie despicată şi o linguriţă de esenţă de vanilie. Păstrează-le într-un recipient din metal sau sticlă pentru cel puţin o săptămână apoi poţi să prepari infuzii cu ajutorul amestecului obţinut avaând grijă să nu îl ţii la infuzat mai mult de 3-4 minute.

Efecte secundare

De principiu vanilia nu prezintă contraindicaţii, dar se recomandă evitatea acesteia de către femeile însărcinate sau care alăptează, î cazul în care se consumă trebuie făcută sub atenta monitorizare a medicului specialist.

Este bine să ai grijă să consumi vanilie cât mai puţin prelucrată pentru a te bucura cât mai mult de avantajele ei.

Cunoscută încă din antichitate, atât aztecii cât şi mayaşii foloseau vanilia pentru a prepara diverse băuturi medicinale.Trebuie să ţii cont de faptul că esenţa de vanilie este un lichid destul de concebtrat acre se obţine prin fierberea boabelor de vanilie cu apă şi alcool.

Conţine şi vitamine din complexul B, dar şi magneziu, potasiu, calciu, fier, zinc şi polifenoli. Este indicată în cazul în care te confrunţi cu alergii mai ales cele de sezon.

Datorită conţinutului de capsaicină este un remediu de luat în seamă atunci când survine o durere de dinte