Usturoiul te fereşte de bolile de inimă

1 2 jpg jpeg

Scade tensiunea arterială

Tinctura de usturoi este un remediu foarte bun dacă suferi de hipertensiune arterială. Diluează 15 picături de tinctură în puţină apă şi bea-le de 2 ori pe zi. Repetă procedura de-a lungul a 5 zile. Leacul conţine alicină care pe protejează de un potenţial accident vascular cerebral şi scade tensiunea arterială.

Reduce colesterolul „rău”

Usturoiul mâncat ca atare, zdrobit şi amestecat cu puţină apă scade colesterolul, ceea ce te protejează de ateroscleroză sau atac cerebral. Altfel, se depune pe vasele de sânge şi îngreunează circulaţia sângelui. Dacă vrei să elimini mirosul de usturoi, mestecă anason, cuişoare sau chimen.

Combate ateroscleroza

Uleiul de usturoi pe care-l poţi lua sub formă de capsule previne ateroscleroza, atacul de cord, creşterea tensiunii arteriale şi a nivelului de colesterol „rău”. Poţi lua 1-2 capsule, de 2 ori pe zi. Este un tratament util şi dacă suferi de astenie sau de boli ale pielii ca psoriazisul, respiratorii (astm, bronşită, tuberculoză), hepatice, reumatice.

Atenţie!

Uleiul de usturoi nu este indicat în sarcină, alăptare, celor care urmează să fie supuşi la operaţii chirurgicale, celor care suferă de inflamaţii gastrice sau iau anticoagulante.

Elimină toxinele

Adăugat în salate, usturoiul verde su uscat stimulează corpul să elimină toxinele, ceea ce ajută la detoxificarea sângelui. În prezenţa unui nivel crescut de toxine, organele sunt afectate în mod negativ, este redusă imunitatea, apar oboseala, durerile de cap, alergiile, dar mai ales riscul unor afecţiuni ale organelor vitale, cum este inima.