Usturoiul ne fereşte de RĂCEALĂ

1 2 jpg jpeg

Usturoi. Se poate folosi sub formă de ulei numai pentru adulţi, câte 3 picături de 3 ori pe zi sau tinctură de usturoi pentru adulţi, 30 de picături de două ori pe zi, iar crud cât cuprinde. La copii, doza este mai mică, jumătate de căţel de usturoi dimineaţa şi seara.

Cătină. Aceasta se poate folosi sub formă de ulei, sirop, infuzie sau se poate prepara în casă următorul amestec: la 100 g miere se adaugă 30 g fructe de cătină, se lasă la macerat 3-7 zile, după care se administrează copiilor câte două linguriţe pe zi, iar adulţilor două linguri pe zi.

De preferat este ca acest amestec să se consume până la ora 14, deoarece este puternic energizant. Mierea poate fi folosită cu rol preventiv, atât simplă, cât şi în amestec cu polen, măceşe, cătină sau miez de nucă.

Eucalipt. Se poate folosi sub formă de tinctură, câte 5 picături de două ori pe zi pentru copii şi câte 10 picături de două ori pe zi la adulţi. Poate fi folosit şi sub formă de ulei, în inhalaţii cu ajutorul lămpii de aromaterapie. Se pun câte 3-4 picături de ulei de 2-3 ori pe zi. Se foloseşte pe toată perioada gripei.

Extract de muguri de plop. Zilnic, din luna octombrie, se consumă câte 60 de picături de extract de muguri de plop (gemoterapie), extract de măceşe (puternic antioxidant), câte 60 de picături în fiecare dimineaţă.

Aromoterapie. Tot cu rol preventiv pot fi folosite uleiurile volatile (esenţiale), sub formă de inhalaţii. Cele cu rol bactericid sunt ienupărul, eucaliptul, busuiocul, cimbrul. Se pot pune picături (4-5 picături în lampa de aromaterapie) sau se pot face băi calde în care se pun 15-20 de picături).

Băi calde. Se pot folosi aplicaţii externe sub formă de băi calde în care se adaugă frunze şi flori de coada-calului, de soc, de trandafir, de busuioc şi de gălbenele în părţi egale.