Urzica, aliatul sănătăţii tale

1 2 jpg jpeg

Utile în tratarea anemiei

Urzicile au un conşţinut important de vitamine, printre care A, şi B2, dar şi în fier, ceea ce le recomandă în tratarea anemiei. Eficiente sunt sub formă de suc proaspăt, căci astfel îşi păstrează toate proprietăţile.

Pentru obţinerea şocului, ai nevoie de doi-trei pumni de frunze de urzici proaspete. Le pui în blender alături cu 100ml de apă, apoi mixezi. Sucul se bea dimineaţa, în cură de o lună.

De ajutor în tratarea alergiilor Alergiile pot fi ameliorate dacă apelezi la ceaiul de urzică. Există şi un studiu publicat în jurnalul „Planta Medica“, ale cărui rezultate au arătat că urzicile pot ameliora simptomele alergiilor. Pui 250 de ml de apă clocotită peste o linguriţă de frunze mărunţite şi laşi să infuzeze 10 minute. Bei două căni pe zi, timp de o lună. Poţi apela, de asemenea, şi la suplimente alimentare cu urzici. Te vindecă de astenie

Astenia poate fI ameliorată cu ajutorul urzicilor. Acestea sunt bogate în complexul de vitamine B, vitamina A, dar şi în potasiu, fier şi magneziu. Poţi lua tinctura de urzici, pe care o obţii din doi-trei pumni de urzici bine mărunţite, peste care pui alcool de 70 de grade, cât să le acopere.

Le laşi la macerat două săptămâni, într-un loc întunecat. Iei câte 20 de picături pe zi, pe care le dizolvi în puţină apă, după mese. Dacă nu vrei să o prepari, poţi cumpăra tinctura de la un magazin de produse naturiste. Remediul nu este recomandat dacă suferi de ulcer sau de gastrită.

Urzicile sunt un leac şi contra adenomului de prostată. Se beau câte doi litri de infuzie de urzică pe zi, cură pe care o ţii o lună de zile.

Faci o pauză de două săptămâni, după care o poţi repeta. De asemenea, le este de ajutor şi bărbaţilor care au fost operaţi de cancer de prostată. Bărbaţii pot apela şi la sumpliente alimentare pe bază de urzică.