Un căţel de usturoi împotriva multor boli

1 2 jpg jpeg

Efectele pozitive pe care le are usturoiul asupra ├«ntregului organism au ├«nceput s─â fie descoperite ├«nc─â de pe vremea egiptenilor. Ace┼čtia ├«l utilizau ├«n scop medicinal pentru a trata c├óteva zeci de boli.

Propriet─â┼úile curative sunt date de bog─â┼úia de vitamine A, B, C, E ┼či PP, dar ┼či de minerale precum calciu, fosfor, iod, potasiu, siliciu, sulf ┼či seleniu.

Medicina naturist─â recomand─â consumul ┼či utilizarea usturoiului mai ales ├«n lupta cu virusurile. ├Än sezonul rece, usturoiul nu ar trebui s─â lipseasc─â din case, pentru c─â este un aliat de ├«ncredere ├«mpotriva r─âcelilor, vizorelor ┼či a gripei. Alicina ├«i d─â puteri vindec─âtoare

Substan┼úa responsabil─â de mirosul ├«n┼úep─âtor al usturoiului se nume┼čte alicin─â ┼či are numeroase efecte binef─âc─âtoare pentru organism.

Datorită alicinei, usturoiul este adesea recomandat în tratamentul împotriva bacteriei H. Pylori, care este responsabilă pentru apariţia ulcerului gastric.

Nu sunt singurele indica┼úii terapeutice pentru care este folosit usturoiul, pentru c─â acesta are calit─â┼úi antibiotice, insecticide, antihelmintice ┼či de stimulare a activit─â┼úii digestive.

Dac─â ├«l aplici sub form─â de cataplasme, usturoiul t─âiat m─ârunt poate combate ┼či herpesul. Dar substan┼úele antifungice con┼úinute de usturoi fac ca acesta s─â fie recomandat ┼či ├«n afec┼úiuni precum sunt candidozele.

Reduce colesterolul m─ârit

Pe l├óng─â faptul c─â ├«nt─âre┼čte sistemul imunitar ┼či-l ajut─â s─â previn─â ┼či s─â combat─â r─âcelile pe timp de iarn─â, usturoiul este puternic recomandat de medicii fitoterapeu┼úi, pentru c─â:

-scade colesterolul ÔÇ×r─âuÔÇť ┼či trigliceridele serice, prevenind astfel instalarea aterosclerozei;

-reduce tensiunea arterial─â ┼či ├«mbun─ât─â┼úe┼čte circula┼úia periferic─â;

-calmează afecţiunile digestive, cum sunt diareea, dizenteria, balonările sau colicile digestive;

-ac┼úioneaz─â ca un antiseptic pulmonar, ├«n caz de bron┼čite, rinite sau gripe;

-este ┼či un bun diuretic, fiind indicat ┼či ├«n tratamentul gutei;

-are propriet─â┼úi detoxifiante, sudorifice, febrifuge ┼či de combatere a durerilor reumatismale.

Pe l├óng─â toate acestea, usturoiul are un puternic efect anticancerigen. Dac─â nici acesta nu este un motiv serios pentru a te convinge s─â nu evi┼úi usturoiul, atunci s─â ┼čtii c─â el, a┼ča ├«n┼úep─âtor cum miroase ac┼úioneaz─â ┼či ca un eficient afrodiziac.