Uleiuri vegetale care n-ar trebui să-ţi lipsească din casă

1 2 jpg jpeg

Uleiul esenţial de scorţişoară

Inhalaţiile cu ulei de scorţişoară sau aromoterapia cu acest tip de ulei pot fi folosite în caz de astenie, răceli sau gripe. Ai nevoie de un vas cu apă clocotită, în care adaugi 4 picături de ulei esenţial de scorţişoară. Ţine capul acoperit cu un prosop deasupra vasului 15-20 de minute. Aromoterapia cu ulei esenţial de scorţişoară te ajută dacă te simţi somnolent, obosit, astenic.

Uleiul de mentă

Când te cuprinde răceala sau gripa este bine să ai la îndemână ulei de mentă. Unge cu el nasul, fruntea, tâmplele, ceafa, urechile. Are un efect sporit dacă îl amesteci cu camfor. Ai nasul înfundat? Picură în fiecare nară câte o picătură de ulei de mentă, dimineaţa şi seara, pentru a elibera căile nazale şi pentru a putea respira mai uşor.

Uleiul din sâmburi de struguri

Adăugat la salate, uleiul de sâmburi de struguri ameliorează durerile articulare, scade tensiunea arterială şi previne bolile de inimă, precum ischemia cardiacă sau tulburările circulatorii. Este indicat şi pentru prevenirea afecţiunilor oculare, pentru scăderea nivelului de colesterol „rău“. Îţi aduce un plus de zinc, vitamina E şi substanţe numite procianidine care previn îmbătrânirea şi protejează inima.

O cură cu ulei de sâmburi de struguri poţi face atât pentru menţinerea sănătăţii inimii, cât şi contra durerilor de articulaţii sau a celor cauzate de gută, artrită. Aceasta poate dura aproximativ 30 de zile, timp în care este indicat să iei 2 linguri de ulei de sâmburi de struguri în fiecare zi.

Uleiul de muşeţel

Dacă ai dureri greu de suportat în timpul menstruaţiei sau arsuri, eczeme, dermatite, încearcă uleiul de muşeţel. O linguriţă luată de 3 ori pe zi, reduce durerile menstruale. Arsurile şi rănile superficiale trec mai repede dacă aplici comprese cu ulei de muşeţel sau dacă ungi cu acest ulei zonele afectate. Are efect antiseptic şi cicatrizează rana. De asemenea, durerile de sciatică pot fi prevenite prin masarea zonelor afectate cu ulei de muşeţel. Colicile sugarilor sunt ameliorate prin masaj cu amestec făcut din 3 picături de ulei esenţial de muşeţel şi 2 linguri de ulei vegetal (de măsline sau de floarea-soarelui).