Uleiul de oregano, antibiotic natural. VIDEO

1 2 jpg jpeg

Propriet─â┼úile antibacteriene, antifungice ┼či antiinflamatorii fac din uleiul de oregano o alternativ─â natural─â la multe medicamente tradi┼úionale.

El con┼úine carvacrol (o substan┼ú─â care lupt─â ├«mpotriva candida, klebsiella, e.coli, giardia, salmonella, alte bacterii ┼či stafilococi), timol (un fungicid natural cu propriet─â┼úi antiseptice, care ├«nt─âre┼čte sistemul imunitar), terpenes (cu propriet─â┼úi antibacteriene ┼či este responsabil de mirosul specific) ┼či acid rosmarinic ( un antioxidant mai puternic dec├ót vitamina E care previne efectul d─âun─âtor asupra radicalilor liberi).

Dintre aceste substan┼úe, acidul rosmarinic este eficient ├«n tratarea astmului alergic, fiind considerat un atihistaminic natural. De asemenea, uleiul de oregano con┼úine o cantitate mare de vitamina E, calciu, magneziu, zinc, fier, potasiu, cupru, dar ┼či vitaminele A ┼či C.

Uleiul de oregano este antibacterian

Propriet─â┼úile antibacteriene ale uleiului de oregano sunt dovedite deja de numeroase cercet─âri ├«n domeniu. Poate fi folosit pentru tratarea banalelor r─âceli ┼či bron┼čitelor, el fiind eficient dac─â este administrat chiar de la primele simptome. ├Än plus, uleiul poate fi de ajutor persoanelor care sufer─â de ulcere stomacale cauzate de bacteria Helicobacter pylori.

Cite┼čte ┼či:

Oregano ├«nt─âre┼čte sistemul imunitar

Uleiul de oregano distruge microbii

Ce ulei s─â alegem?

Uleiul de oregano este antifungic

Infec┼úiile fungice banale (ciupercile) precum sunt cele de la unghii sau afte pot fi tratate cu ulei de oregano. Eficien┼úa acestuia a fost demonstrat─â pentru tratarea infec┼úiilor fungice de la nivelul pielii. Pui c├óteva pic─âturi de ulei pe un tifon ┼či aplici pe locul afectat. Repe┼úi procedeul p├ón─â la dispari┼úia simptomelor.

Uleiul de oregano este antiinflamator

Uleiul de oregano func┼úioneaz─â ┼či ca un antiinflamator ┼či analgezic puternic. Cantit─â┼úile mari de antioxidan┼úii naturali din ulei ac┼úioneaz─â pentru reducerea umfl─âturilor.

Ajutor în digestie

Mia po┼úi folosiuleiul de oregano ┼či ca aliat ├«mpotriva problemelor digestive (el stimuleaz─â produc┼úia de bil─â). Poate de asemenea s─â reduc─â simptomele balon─ârii, a indigestie sau a diareei. Pui c├óteva pic─âturi de ulei ├«ntr-un pahar cu ap─â, dup─â care amesteci ┼či bei.