Uleiul de cânepă, aliat al sănătăţii şi frumseţii

1 2 jpg jpeg

Despre uleiul de cânepă presat la rece se spune că este singurul care conţine acizii graşi Omega 3 şi Omega 6, în raportul magic de 3:1, ceea ce îl plasează la rangul de super-aliment, care ajută la menţinerea sănătăţii şi a stării de bine.

Totodată, uleiul de cânepă are un conţinut ridicat de proteine, este bogat în vitamina E şi antioxidanţi, ca să nu mai vorbim de aportul de minerale: potasiu, magneziu, zinc, calciu, fosfor şi microelemente precum stronţiu, toriu, arsenic şi chronium.

Ce nu ştiai că poţi trata cu uleiul de cânepă

În tratamentele de înfrumuseţare, uleiul de cânepă este folosit ca ingredient-minune în produsele de îngrijire a pielii normale şi uscate precum creme hidratante, uleiuri de masaj sau balsam de buze. De asemenea, uleiul pur de cănepâ este excelent în tratarea părului uscat, fiind adesea inclus în reţetele pentru balsam de păr.

Totodată, uleiul de cânepă poate fi inclus cu succes în dieta zilnică. Având o aromă asemănătoare cu cea a nucilor, uleiul de cânepă poate fi folosit la condimentarea pastelor şi a orezului, ca dressing pentru salate, individual sau în combinaţie cu alte uleiuri.

Beneficiile uleiului de cânepă - Inimă: datorită conţinutului de acizi graşi Omega-6 şi Omega-3, în raportul magic de 3:1, uleiul de cânepă ajută la îmbunătăţirea funcţiei cardiovasculare, având şi rol de prevenire a bolilor cardiace.

Beneficiile uleiului de cânepă - Piele, păr, unghii: studiile au arătat că uleiul de cânepă este extrem de benefic în tratarea pielii excesiv de uscate, eliminând mâncărimile şi iritaţiile acesteia. În plus, proprietăţile sale antiinflamatoare şi antioxidante încetinesc procesul de îmbătrânire a tenului.

De asemenea, uleiul tratează şi ameliorează afecţiuni grave ale pielii precum acneea, rosacea, lupus cutanat, arsurile, dermatita seboreică sau psoriazis.

Beneficiile uleiului de cânepă - Creier: uleiul conţine acizi graşi şi acid docosahexaenoic, compus care ajută la dezvoltarea creierului şi a funcţiei retinei, mai ales în primul an de viaţă al copiilor. Aşadar, mămicile însărcinate, care iau suplimente cu ulei de cânepă în timpul sarcinii, au numai de câştigat (este indicat să întrebe medicul supraveghetor înainte de a lua astfel de suplimente).

Beneficiile uleiului de cânepă - Întăreşte imunitatea: acizii graşi din ulei favorizează dezvoltarea florei sănătoase din intestine şi ajută organismul să lupte mai bine împotriva răcelilor şi a gripelor.

Beneficiile uleiului de cânepă - Depresie: uleiul are efecte benefice în cazul depresiei, a stărilor de melancolie, a lipsei de energie, oboseală fizică sau psihică.