Trei condimente minune care te protejează de cancer

1 2 jpg jpeg

Deşi în ultimii ani tratamentele împotriva cancerului au avansat simţitor, efectele secundare ale chimioterapiei şi ale radiaţiilor sunt încă greu de suportat.

Astfel, cea mai bună metodă de a ţine cancerul departe este chiar prevenţia acestei boli, iar primul pas în această direcţie este adoptarea unei alimentaţii sănătoase, bogată în fructe, legume şi seminţe.

Piper negru, turmeric şi ulei de măsline - Mix-ul tradiţional indian care previne cancerul

În tradiţia indiană, combinaţia de piper negru, turmeric şi ulei de măsline, pe lângă aroma incredibilă pe care o dau diferitelor feluri de mâncare, are beneficii extraordinare în prevenirea cancerului şi în menţinerea sănătăţii.

Această combinaţie de condimente poate fi folosită la salate sau la diferite feluri de mâncare. Pentru a te bucura cu adevărat de valoarea nutriţională a acestor trei condimente, asigură-te că le adaugi chiar înainte de servirea mâncării (n.r. în cazul în care este un fel de mâncare care necesită mai multă preparare).

Acest mix de condimente poate fi, de asemenea, consumat şi diluat în apă (are un gust puternic, amar) - un sfert de lingură de turmeric, un praf de piper şi o linguriţă de ulei de măsline.

Cum funcţionează această combinaţie?

Eficacitatea acestor condimente rezultă din proprietăţile extraordinare ale fiecăruia în parte:

Turmericul are acţiune colagogă, coleretică, stimulează eliberarea bilei, creşte capacitatea ficatului de a elimina toxinele, acţiune antimutagenică, anticancerigenă, inhibă dezvoltarea tumorilor canceroase şi a metastazelor (cancer de sân, de stomac, de colon, de plămâni, de piele), acţiune antiinflamatorie, hepato-protectoare, antioxidantă, are proprietăţi antibiotice, antibacteriene, antivirale, îmbunătăţeşte circulaţia, antiaterosclerotic, antiagregant plachetar, previne formarea trombilor vasculari, previne infarctul, purifică sângele, reduce nivelul colesterolului, previne boala Alzheimer şi efectele ei prin dizolvarea microplăcilor care se formează între neuronii din creier, creşte mobilitsatea articulaţiilor, tendoanelor, reduce tumefacţia, febrifug, calmează tusea, durerea în gât, înmoaie secreţiile bronşice, acţiune hemostatică, cicatrizantă.

Piperul negru conţine un compus numit piperină care, pe lângă multiplele sale calităţi, ajută corpul să absoarbă mai bine curcumina, substanţa activă din turmeric.

De asemenea, uleiul de măsline este bogat în grăsimi monosaturate şi acid oleic (omega-9): îmbunătăţeşte activitatea cardiacă, ajută la pierderea în greutate, reduce riscul apariţiei anumitor forme de cancer, în special cel de colon şi stomac.