Trei ceaiuri care te scapă de răceală

1 2 jpg jpeg

Măceşele au vitamina C

Ceaiul de măceşe are efect tonic, vitaminizant şi întăreşte sistemul imunitar, fiind foarte bogat în vitamina C.

Se prepară din două linguri de măceşe zdrobite şi fierte în jumătate de litru de apă, timp de 10 minute, sau din una sau două linguriţe de fructe uscate la 250 ml apă clocotită. Ceaiul de mere scade febra

Dacă vă simţiţi rău din cauza răcelii, preparaţi un ceai calmant din cojile uscate de mere. Acesta combate eficient stările de febră şi aduce somnul. În plus, are şi un gust extraordinar de bun.

Nalba-mare, potbalul, pătlagina sunt eficiente contra tusei. Putem să le preparăm sub formă de infuzii, folosind o lingură de frunze de plantă, la o cană de apă clocotită.

Se îndulceşte şi se beau două căni treptat în cursul unei zile. Plantele pot fi folosite separat sau într-un amestec în părţi egale.