Trei beneficii ale păpădiei

1 2 jpg jpeg

Detoxifică organismul

Păpădia este una dintre cele mai indicate plante pentru curăţarea organismului. Poţi consuma, între mese, un decoct obţinut din 50 de grame de rădăcină la un litru de apă. Desigur, în timpul curei de detoxifiere vei elimina din alimentaţie carnea grasă, prăjelile şi dulciurile. Considerată unul dintre cele mai bune diuretice naturale, păpădia nu determină scăderea nivelului de potasiu din corp: planta conţine suficient potasiu pentru a-l înlocui pe cel eliminat prin urină. Sucul din frunze de păpădie este foarte bun şi în cazurile de constipaţie şi de hemoroizi.

Menţine sănătatea oaselor

Sursă de magneziu, potasiu, calciu şi fier, păpădia ajută la întărirea oaselor, fiind indicată ca adjuvant în reumatism, artroză şi gută. Sucul de păpădie obţinut din frunzele şi rădăcinile plantei poate da rezultate notabile în bolile de oase, întărind coloana vertebrală. De asemenea, păpădia conţine bor, care favorizează creşterea nivelului de estrogen, protejând astfel de osteoporoză. În acest sens, poţi consuma zilnic 2-3 ceşti de ceai de păpădie.

Ajută în bolile biliare şi hepatice

Calculii de mici dimensiuni pot fi eliminaţi după o cură de o săptămână, în care se consumă zilnic trei pahare de suc de frunze de păpădie, pe stomacul gol. Pentru pietrele la vezica biliară, rezultate bune dă şi ceaiul din frunze uscate. Păpădia este un leac recomandat şi în bolile de ficat, chiar şi în unele cazuri de ciroză. Pentru hepatitele virale de tip A, B şi C, se consumă sucul din frunze pe stomacul gol, dimineaţa şi seara, pe o perioadă de trei luni, timp în care trebuie evitate alimentele grase, cele cu aditivi şi prăjelile. De asemenea, sucul de păpădie este indicat şi pentru ficatul leneş, afectat de consumul de alcool şi în insuficienţele hepatice.