Trei beneficii ale ceaiului de valeriană

1 2 jpg jpeg

Potrivit unor statistici mai vechi, în fiecare an se consumată, la nivel mondial, peste 300.000 de tone de valeriană pentru tratarea diferitelor afecţiuni. Cel mai adesea, această plantă, cunoscută şi sub numele de guşa-porumbelului, este folosită pentru tratarea tulburărilor de somn.

Ceaiul este considerat a fi cel mai bun sedativ natural, care combate în acelaşi timp stresul şi depresia. Pentru a avea un somn liniştit, specialiştii recomandă o cană cu ceai de valeriană, băută cu jumătate de oră înainte de culcare. Totuşi, în cele mai multe cazuri, efectul nu apare după prima noapte, ci abia după două sau trei săptămâni. Te ajută să te laşi de fumat Ceaiul de valeriană le este aliat celor care doresc să se lase de fumat. Deoarece are efect de calmare, îi ajută pe fumători să scape de „sevrajul” cauzat de lipsa de nicotină.

Astfel, nu mai apar stările de iritabilitate, agitaţie şi nervozitate. Utilitatea sa nu se opreşte însă aici. După o cană cu ceai de valeriană, tutunul va avea un gust neplăcut, iar fumătorii vor dezvolta, astfel, repulsie faţă de ţigări.

Ceaiul de valeriană ameliorează problemele de sănătate apărute în perioada menstruală. Trei căni pe zi, pe durata a cel puţin două cicluri menstruale, combat eficient crampele abdominale. Pentru această problemă poate fi folosită şi tinctura de valeriană.

Citeşte continuarea articolului AICI