Trei beneficii ale ceaiului de valerian─â

1 2 jpg jpeg

Potrivit unor statistici mai vechi, ├«n fiecare an se consumat─â, la nivel mondial, peste 300.000 de tone de valerian─â pentru tratarea diferitelor afec┼úiuni. Cel mai adesea, aceast─â plant─â, cunoscut─â ┼či sub numele de gu┼ča-porumbelului, este folosit─â pentru tratarea tulbur─ârilor de somn.

Ceaiul este considerat a fi cel mai bun sedativ natural, care combate ├«n acela┼či timp stresul ┼či depresia. Pentru a avea un somn lini┼čtit, speciali┼čtii recomand─â o can─â cu ceai de valerian─â, b─âut─â cu jum─âtate de or─â ├«nainte de culcare. Totu┼či, ├«n cele mai multe cazuri, efectul nu apare dup─â prima noapte, ci abia dup─â dou─â sau trei s─âpt─âm├óni. Te ajut─â s─â te la┼či de fumat Ceaiul de valerian─â le este aliat celor care doresc s─â se lase de fumat. Deoarece are efect de calmare, ├«i ajut─â pe fum─âtori s─â scape de ÔÇ×sevrajulÔÇŁ cauzat de lipsa de nicotin─â.

Astfel, nu mai apar st─ârile de iritabilitate, agita┼úie ┼či nervozitate. Utilitatea sa nu se opre┼čte ├«ns─â aici. Dup─â o can─â cu ceai de valerian─â, tutunul va avea un gust nepl─âcut, iar fum─âtorii vor dezvolta, astfel, repulsie fa┼ú─â de ┼úig─âri.

Ceaiul de valerian─â amelioreaz─â problemele de s─ân─âtate ap─ârute ├«n perioada menstrual─â. Trei c─âni pe zi, pe durata a cel pu┼úin dou─â cicluri menstruale, combat eficient crampele abdominale. Pentru aceast─â problem─â poate fi folosit─â ┼či tinctura de valerian─â.

Cite┼čte continuarea articolului AICI