Tratează indigestia cu ceaiuri din plante

1 2 jpg jpeg

Mâncărurile greu digerabile, combinaţiile alimentare nepotrivite, precum şi mâncatul pe fugă pot duce la apariţia unor disconforturi majore, cum ar fi indigestia.

Poate fi un simptom al unor afecţiuni ale ficatului, stomacului sau pancreasului. În tratarea

este important să elimini factorii care duc la apariţia ei. Leacurile din plante ajută la alinarea simptomelor.

Napii sunt un leac foarte bun în caz de enterocolite. Ai nevoie de 100 g de napi tăiaţi felii, pe care îi laşi la fiert 5-10 minute într-un litru de apă. Strecoară şi bea lichidul pe parcursul zilei.

Toarnă apa clocotită peste o linguriţă de frunze mărunţite, acoperă şi lasă câteva ore, apoi bea câte 2-3 căni pe zi. Ceaiul de salvie este folosit în tratarea colicilor, spasmelor intestinale, crampelor şi indigestiei. În bolile ficatului, stimulează secreţia bilei. Nu este recomad mamelor care alăptează.

Toarnă o cană de apă clocotită peste 2 linguriţe de busuioc, lasă să acţioneze 10 minute, apoi acoperă vasul cu un capac. Bea 2-3 ceaiuri pe zi, înainte de mese.

Peste frunzele de rozmarin toarnă o cană de apă clocotită şi lasă la infuzat timp de 8 minute. Bea câte 2 căni de ceai pe zi din momentul apariţiei senzaţiei de greaţă. De asemenea, poţi consuma acest ceai şi în scop preventiv, timp de 15 zile.

Opăreşte frunzele uscate de mentă, timp de 15 minute, într-o cană de apă fiartă, apoi strecoară şi bea 2 căni pe zi, după mesele principale.

Fierbe 4 linguri de pulbere de iarbă-mare, timp de 20 de minute. Bea câte 4 linguri pe zi, dimineaţa pe stomacul gol, până când dispar simptomele indigestiei.

Peste 2 linguriţe de flori de muşeţel toarnă o cană de apă clocotită. După răcire, bea 2-3 căni pe zi. Infuzia de muşeţel calmează spasmele stomacale.

Masajul abdominal, realizat după ce ai luat masa, ajută procesul de digestie şi de eliminare a gazelor intestinale. Amestecă uleiurile esenţiale de muşeţel (3 picături) şi de busuioc (2 picături) într-o linguriţă cu ulei de arnică. Aplică pe abdomen şi masează cu mişcări blânde, circulare.