Tratează eczemele cu tinctură de brusture

1 2 jpg jpeg

Leziunile de culoarea roşie pot să apară în orice parte a corpului, ca urmarea a unei reacţii alergice la un anumit aliment, în urma administrării unor medicamente sau a unei infecţii virale.

Cel mai adesea, afecţiunea apare din cauza histaminei, substanţa care poate fi introdusă în organism prin anumite alimente, dar care poate fi secretată şi de corp şi produce o erupţie cutanată. Această erupţie este însoţită de

.

Toarnă 200 ml de apă clocotită peste 1 linguriţă de plantă uscată şi lasă la infuzat 10 minute. Strecoară infuzia şi bea 2-3 căni pe zi. Având un puternic efect antialergic, dovedit şi de studiile recente, remediile din barba-împăratului sunt indicate pentru a ameliora simptomele bolii, în special în cazul erupţiilor nocturne.

Pune într-un vas care se închide ermetic 20 de linguri de pulbere de rădăcină de brusture, apoi adaugă 2 căni de alcool de 40 de grade. Închide vasul şi lasă la macerat timp de 14 zile, după care strecori amestecul. Ia câte 10 picături de tinctură de 3 ori pe zi timp de 3 săptămâni.

Toarnă peste 2 linguri de plantă mărunţită apa şi fierbe 15 minute. După răcire, umezeşte un pansament steril în decoct şi aplică pe locul afectat de două-trei ori pe zi.

Fierbe în apă, 20 de minute, 7 linguri de plantă uscată şi mărunţită. Acoperă apoi şi lasă la infuzat 10 minute. Filtrează şi aplică compresele pe zonele cu roşeaţă.

Fierbe, 5 minute, 3 linguri de rădăcină de iarba-mare într-o cană cu apă. Acoperă apoi şi lasă la infuzat 10 minute. După răcire, strecoară şi bea câte 4 linguri pe zi.

Cataplasmele realizate cu făină de fasole ajută la calmarea mâncărimii produsă de urticarie.