Tratamente uşoare pentru picioare grele

1 2 jpg jpeg

Această problemă, numită medical insuficienţă venoasă, poate apărea şi din cauza unor boli, precum diabetul, a stilului de viaţă sedentar sau din pricina surplusului de kilograme. Trebuie să ştii că tratamentele din natură te pot scăpa de greutatea picioarelor. Sulfina "subţiază" sângele

Plante precum sulfina, coada-calului şi urzica ajută la fluidizarea sângelui. Prepară o infuzie de sulfină dintr-o linguriţă de flori la 200 ml de apă clocotită şi bea câte două ceaiuri pe zi, între mese, până observi o reducere a edemelor de la picioare.

Poţi prepara asemănător o infuzie de urzică, de mesteacăn (frunze) sau de păducel. Este recomandată şi gingko biloba, care are acţiune vasoprotectoare şi antiinflamatoare. Planta se poate consuma sub formă de ceai (2-3 căni pe zi), tinctură (30 de picături de trei ori pe zi, înainte de mese) sau comprimate (o capsulă pe zi).

Unul dintre cele mai bune remedii indicate în insuficienţa venoasă este tinctura de castan, leac antiinflamator, antioxidant şi protector vascular. Ia timp de o lună 10-15 picături de tinctură de castan diluate în 50 ml de apă.

Extern, aplică pe zona umflată a picioarelor o linguriţă de tinctură diluată în 50 ml de apă. Dacă ai şi varice, poţi încerca şi extractul din muguri de castan sălbatic, din care diluezi 2 ml de substanţă în 200 ml de apă; bea acest amestec o dată pe zi.

Disconfortul dat de picioarele grele poate fi redus cu ajutorul masajului cu uleiuri esenţiale, precum cel de chiparos, rozmarin, lămâiţă, cimbrişor, mentă sau de lavandă. Diluează câte cinci picături din aceste uleiuri în 200 ml de ulei vegetal, iar cu amestecul obţinut masează picioarele, de la glezne spre genunchi.

Rezultate bune poţi obţine şi prin masajul cu un amestec obţinut din mentă şi din ulei de măsline. Adaugă un pumn de mentă uscată în 200 ml de ulei de măsline şi lasă la macerat o săptămână. Strecoară şi păstrează amestecul la loc ferit de lumină într-o sticluţă închisă etanş. Masează picioarele în fiecare seară, până la reducerea senzaţiei de picioare obosite.

Băile călduţe alungă oboseala gambelor

Te pot scăpa de picioarele umflate şi obosite băile călduţe (nu fierbinţi!) cu infuzii de plante. La 3 litri de apă fiartă pune 100 g de mentă, acoperă şi lasă infuzia să ajungă la temperatura camerei. Stai o jumătate de oră cu picioarele în acest amestec. Asemănător, poţi prepara o infuzie de soc, în care adaugi câteva picături de ulei de mentă sau de lămâie.

Ceapa şi usturoiul, de ajutor

Paralel cu terapiile naturiste, poţi consuma zilnic, într-o cură de două săptămâni, 2-3 căţei de usturoi cruzi, zdrobiţi. Dacă nu te împaci cu gustul acestei plante, încearcă tinctura de usturoi – 10 picături de două ori pe zi – sau capsulele – una sau două pe zi, tot două săptămâni. De asemenea, poţi consuma şi suc de ceapă roşie diluat cu apă.