Tratamente naturiste pentru migrene

1 2 jpg jpeg

Migrena este cea mai frecventă cauză pentru durerile severe de cap - aproximativ 20% dintre femei şi 6% dintre bărbaţi sunt afectaţi. Acestea sunt asociate de regulă cu alte simptome (greaţă, vărsături, sensibilitate la lumină sau la zgomot). În general sunt agravate de activitatea fizică sau determină evitarea activităţii fizice.

Înainte de a apela la calmante, îţi prezentăm o serie de tratamente naturiste împotriva migrenelor!

Tratamente naturiste pentru migrene - infuzie de muşeţel

Muşeţelul reduce intensitatea şi frecvenţa durerilor de cap. Bea în fiecare dimineaţă o cană de ceai de muşeţel pe stomacul gol. Efectul benefic al muşeţelului se instalează după câteva luni, însă este de durată.

Tratamente naturiste pentru migrene - ghimbir

Pe lângă faptul că are un rol important în tratarea afecţiunilor digestive, ghimbirul s-a dovedit eficient şi pentru tratarea migrenelor, beneficiu care se datorează proprietăţilor sale antiinflamatoare. Aşadar, ori de câte ori te doare capul bea o ceaşcă de ceai de ghimbir şi vei vedea rezultate vizibile în scurt timp.

O altă variantă este ca, la primele semne ale apariţiei migrenei, să consumi o jumătate de linguriţă de ghimbir ras sau să mesteci 1 cm de rădăcină. Este demonstrat faptul că ghimbirul contribuie la prevenirea migrenelor, prin blocarea prostaglandinelor.

Tratamente naturiste pentru migrene - salcia

Decoctul din scoarţa de salcie este cel mai eficient remediu împotriva durerilor puternice de cap. De fapt, dacă bei o cană cu decoct, migrena dispare în cel mult o jumătate de oră, susţin specialiştii. Explicaţia este că scoarţa de salcie conţine salicină, substanţă cu efect analgezic, care stă la baza aspirinei.

Cu toate acestea, salcia este lipsită de efectele adverse ale aspirinei. Prepară decoctul dintr-o lingură de scoarţă măcinată şi 250 ml de apă. Pune la fiert ceaiul timp de 10 minute şi strecoară. Poţi bea până la două-trei căni cu decoct într-o zi.

Tratamente naturiste pentru migrene - frunze de dafin

Frunzele de dafin au fost utilizate secole de-a rândul ca remedii împotriva durerilor de cap. Datorită conţinutului lor bogat în substanţe cu efect analgezic, frunzele de dafin pot fi utilizate ca medicamente naturale pentru tratarea migrenelor de orice fel.

Prepară un ceai din trei-patru frunze de dafin la o cană cu apă fierbinte. Lasă la infuzat 10 minute şi bea ceaiul de două ori pe zi.

Tratamente naturiste pentru migrene - busuioc şi schinduf

Busuiocul este recunoscut pentru proprietatea de a reduce tensiunea de la nivelul capului indusă de migrene şi, de asemenea, de a înlătura senzaţia de greaţă care însoţeşte durerile puternice de cap.

Este de preferat realizarea unui amestec de busuioc uscat şi schinduf. Câte două linguriţe din fiecare plantă se pun într-un litru de apă şi se lasă o noapte la macerat. Se beau maximum două căni pe zi.