Tratamente naturiste pentru durerile de ovare

1 2 jpg jpeg

Femeile se confrunt─â adesea cu ceea ce se nume┼čte dismenoree dureroas─â, adic─â durerea ovarelor. Cu c├ót sunt ├«ns─â mai acute, cu at├ót ele devin mai problematice.

Astfel, este bine s─â te adresezi medicului pentru orice disconfort resim┼úit la nivelul abdomenului inferior sau al zonei pelvine, deoarece exist─â mai multe afec┼úiuni care pot declan┼ča durerile. Totodat─â, ele pot fi ameliorate ┼či cu ajutorul plantelor. Iat─â c├óteva remedii naturiste!

Tratamente naturiste pentru durerile de ovare: ceai de cimbru

Se las─â la infuzat o lingur─â de cimbru proasp─ât, nu mai mult de un minut. Dac─â cimbrul este uscat, se prelunge┼čte perioada de infuzare p├ón─â la 10 minute. Se strecoar─â ┼či se consum─â zilnic dou─â c─âni de ceai de cimbru, p├ón─â la dispari┼úia simptomelor.

Tratamente naturiste pentru durerile de ovare: pern─â de cimbru

Cimbrul face minuni ├«n cazul durerilor de ovare ┼či dac─â este aplicat extern. Astfel, se umple un s─âcule┼ú sau o fa┼ú─â de pern─â cu cimbru proasp─ât ┼či se leag─â bine. Se aplic─â seara, pe locul dureros, dup─â ce s─âcule┼úul a fost bine ├«nc─âlzit ├«n prealabil. Se las─â s─â ac┼úioneze toat─â noaptea.

Tratamente naturiste pentru durerile de ovare: g─âlbenele

Ceaiul de gălbenele calmează durerile menstruale, regleaza ciclul si amelioreaza infecţile bacteriene si micotice. De asemenea, infuzia (o linguriţă de plantă la o cană de apă clcootită) este eficientă în tratarea infecţiilor urinare.

Tratamente naturiste pentru durerile de ovare: mu┼če┼úel

├Än cazul durerilor provocate de anexit─â se fac b─âi de ┼čezut cu infuzia de mu┼če┼úel, cu puternice efecte calmante, antiinflamatoare ┼či dezinfectante. Pentru b─âi sunt necesare 50-100 grame de planta la 1 litru de ap─â fierbinte.

De asemenea, se mai pot folosi urm─âtoarele plante cu efecte antiinflamatorii pelvine: n─âpraznic, urzic─â vie, iarba mare, s├ónziene, traista ciobanului, cimbri┼čor, cimbru sau muguri de plop.