Tratamente naturiste pentru chisturi ovariene

1 2 jpg jpeg

Tratamentele naturiste pentru chisturile ovariene constau, în special, în consumul de plante care restabilesc echilibrul hormonal, căci chisturile apar cel mai adesea din această cauză. Oricum, este bine ca înainte de orice tratament naturist să se consulte un medic de specialitate şi dacă nu este nevoie de operaţie, se poate încerca tratamentul natural ca alternativă la medicamentele din farmacie ce pot avea diverse efecte secundare neplăcute.

1 2 jpg jpeg

Tratamente naturiste pentru chisturi ovariene – ceai de sânziene

Sânzienele (Galium Mollugo), numite şi drăgaică, sunt excelente pentru prepararea unui ceai, care poate curăţa rinichii, ficatul, pancreasul sau splina. Ceaiul de sânziene se poate folosi şi în tratamentul restabilirii echilibrului glandei tiroide. În bolile grave de rinichi, ceaiul de drăgaică face minuni, iar medicina populară vorbeşte despre eficienţa acestui ceai în afecţiunile uterine sau ovariene. Se beau zilnic 3-4 ceşti de ceai cald de sânziene, îndulcit cu puţină miere pentru cine nu îl poate bea simplu.

Tratamente naturiste pentru chisturi ovariene – socul şi mugurii de zmeur, două dintre cele mai bune tratamente pentru ovare

Tinctura de soc, băută de două ori pe zi diluată în apă (1-2 linguriţe la o cană de apă) este un bun tratament naturist pentru ovare fibrochistice. Tinctura rezolvă şi alte probleme care pot provoca dezvoltarea de chisturi şi detoxifiază organismul în acelaşi timp.

Mugurii de zmeur sunt printre cele mai bune leacuri pentru chisturile ovariene, fibromului uterin şi alte probleme ale organelor feminine. De asemenea, mugurii de zmeur se prescriu şi pentru menstruaţie dureroasă, menopauză agresivă sau alte afecţiuni ovariene. Extractul de zmeur este cel mai eficient, se iau 30 de picături de 3 ori pe zi.

Ceaiul de pedicuţă este un alt remediu excelent pentru ovarele cu chisturi, pentru bolile urinare şi alte afecţiuni genitale. Este la fel de bună şi pentru problemele genitale bărbăteşti. Pedicuţa nu se fierbe, ci doar se pune peste apă clocotită şi se lasă la infuzat.

Tratamente naturiste pentru chisturi ovariene – traista ciobanului şi coada-şoricelului, plante ce nu trebuie să lipsească din tratamentul problemelor la ovare

Ceaiul de traista-ciobanului este unul dintre cele mai bune pentru afecţiunile femeilor, în general, fiind un tratament de succes împotriva chisturilor ovariene. Menstruaţiile abundente se tratează, de asemenea, cu ceai de traista-ciobanului. Menopauza devine mult mai suportabilă cu acest ceai, care poate regla problemele de tensiune, bolile musculare externe şi atrofia musculară.

O plantă care face minuni femeilor este, de asemenea, coada-şoricelului. Cancerul ovarian, inflamaţiile ovarelor, prolaps uterin sunt doar câteva afecţiuni ce pot fi tratate cu acest ceai minunat. Chisturile ovariene dispar pentru totdeauna dacă vă creaţi o obişnuinţă în a bea ceai de coada-şoricelului pe o perioadă lungă de timp sau măcar perioade mai scurte, dar dese. Pentru chisturile ovariene, ceaiul de coada-şoricelului se va folosi în băile de şezut. Scurgerile, mâncărimile sau mirosurile vor dispărea, de asemenea.