Tratamente naturiste cu varză roşie

1 2 jpg jpeg

În plus, varza roşie este considerată un superaliment datorită bogăţiei de vitamine şi minerale: conţine de 10 ori mai multă vitamina A decât varza albă (necesară pentru vedere şi sistemul nervos), de opt ori mai multă vitamina C (imunitate), o cantitate dublă de fier, magneziu, fosfor, calciu, potasiu şi sodiu.

Varza roşie este extrem de sensibilă la temperaturi ridicate, astfel că metoda recomandată de consum este, desigur, în stare crudă şi cât mai proaspătă posibil, pentru a nu-şi pierde bogăţia de substanţe terapeutic active.

Iată, aşadar, cum poţi folosi varza în tratamentele naturiste!

Tratamente naturiste cu varză roşie - grăbeşte vindecarea răcelilor şi întăreşte imunitatea

Fiind de câteva ori mai bogată în vitamina C decât portocalele, varza roşie este un adevărat medicament imunostimulent. Cu ajutorul său sunt prevenite răcelile, infecţiie bronşice, pulmonare şi urinare reci­divante, dar sunt tratate şi infecţiile deja instalate.

Se administrează proaspătă, sub formă de salată, câte 300-400 g pe zi, la bolnavii cu infecţii respiratorii, pentru a susţine şi a grăbi procesul vindecării.

În caz de febră se administrează sucul de varză roşie, câte 200 mililitri, băuţi de 2-3 ori pe zi. Conţinutul ridicat de vitamina C al acestei legume ajută inima şi sistemul cardiovas­cular să reziste cu succes temperaturii ridicate, cata­lizează acţiunea sistemului imunitar, care este principalul ,,beneficiar" al acceselor de febră.

Tratamente naturiste cu varză roşie - valori ridicate ale colesterolului

Varza roşie, prin conţinutul său de vitamina C şi alţi antioxidanţi, împiedică oxidarea colesterolului pe artere şi formarea plăcilor de aterom. Se recomandă consumul de varză roşie sub formă de salată, câte 300 g zilnic, timp de cel puţin trei zile pe săptămână.

Tratamente naturiste cu varză roşie - constipaţie

În acest caz, cel mai eficient tratament este consumul de varză roşie murată, cel puţin 200 de grame pe zi. Fiind bogată în ,,bacterii prietenoase'' şi fibre, varza roşie reglează flora intestinală şi ajută la eliminarea rezidurilor din colon.

Tratamente naturiste cu varză roşie - depresie

Varza roşie conţine cantităţi mari de potasiu care contribuie la eliminarea apei în exces din organism, scade tensiunea arterială şi îmbunătăţeşte funcţiile inimii, rinichilor şi creierului.

Astfel, consumul regulat de varză roşie scade riscul accidentelor vasculare cerebrale, reduce simptomele depresiei şi uşurează durerile.

Tratamente naturiste cu varză roşie - cancer gastric

Varza roşie conţine sulforafani, antioxidanţi şi glutamină cu proprietăţi antitumorale dovedite şi regeneratoare a celulelor sănătoase de la nivelul stomacului şi intestinului subţire.

Se face o cură cu câte 1 litru de suc de varză roşie pe zi, pentru stoparea cancerului la stomac sau a cancerului bucal.

Tratamente naturiste cu varză roşie - cancer uterin

Contra acestei afecţiuni, se recomandă o cură de 3-4 luni, timp în care se consumă suc foarte proaspăt de varză, din care se beau 600-800 ml pe zi.

Tratamente naturiste cu varză roşie - cancer de sân

Ca ad­juvant contra acestei afecţiuni, se recomandă consu­mul zilnic de salată proaspătă de varză, la măcar o masă. Suplimentar, se ţin cure de câte 4 săptămâni, în care se consumă câte un pahar (200 ml) de suc de var­ză, dimineaţa şi seara.

Tratamente naturiste cu varză roşie - răni care se vindecă greu

Se pun zilnic com­prese cu suc de varză roşie, care se ţin vreme de o oră, după care se lasă zona tratată să se usuce la aer încă o oră.