Tratamente naturiste cu turmeric

1 2 jpg jpeg

Printre tratamentele naturiste cu turmeric se num─âr─â ┼či cel ├«mpotriva cancerului, un tratament care s-a dovedit a fi extrem de eficient. Principiul antitumoral din turmeric este curcumina, capabil─â s─â inhibe cre┼čterea multor tipuri de celule tumorale (din ovare, s├ón, colon, ficat, pl─âm├óni, pancreas, stomac, vezic─â, etc).

Tratamente naturiste cu turmeric pentru cancer

Trebuie s─â se consume 5 grame de turmeric zilnic (o jum─âtate de linguri┼ú─â). ├Äns─â, pentru a fi absorbit la nivel intestinal, pulberea de turmeric trebuie s─â se amestece cu pu┼úin piper negru ┼či ulei extravirgin de m─âsline. Eficien┼úa sa este amplificat─â de asemenea dac─â se consum─â cu ceai verde ori cu suc de l─âm├óie.

Exist─â tratamente naturiste cu turmeric ┼či pentru tuse ┼či astm. ├Än acest sens, ia o linguri┼ú─â de miere de albine peste care ai pres─ârat pu┼úin turmeric atunci c├ónd tusea ├«┼úi d─â b─ât─âi de cap. Repet─â acest tratament de 3-4 ori pe zi.

Pentru a preveni declan┼čarea atacurilor astmatice, ia zilnic o linguri┼ú─â cu past─â ob┼úinut─â din pulbere de turmeric ┼či miere mai veche de un an. Pentru un efect mai intens, ├«nainte de a o ├«nghi┼úi, ┼úine-o cinci-zece minute sub limb─â.

Exist─â tratamente naturiste cu turmeric ┼či pentru r─âceal─â

Curcuma reprezintă un ajutor eficient în caz de răceală sau iritaţii ale gâtului. Se amestecă jumătate de linguriţă cu pudră de curcumină cu 30 ml de lapte cald. Acest amestec se consumă o dată sau de două ori pe zi.

Turmericul este una dintre plantele cu efecte benefice ├«n perioada delicat─â a lunii pentru femei. Cu aproximativ o s─âpt─âm├ón─â ├«nainte de menstrua┼úie, doamnele e bine s─â ├«┼či administreze o infuzie din turmeric.

Acest tratament va inhiba eliberarea în organismul femeilor a unor substanţe vinovate de apariţia crampelor.

Cu to┼úii ┼čtim c├ót de important─â este tenul fe┼úei pentru o femeie. ├Äns─â, o dat─â cu v├órsta ├«ncep s─â apar─â petele pigmentare. ├Än anumite cazuri ele pot fi ├«ndep─ârtate cu ajutorul unor tratamente naturiste cu turmeric.

Se amestecă zeama de la o jumătate de lămâie cu două linguriţe de turmeric până ce se omogenizează. După aceea, compoziţia rezultată se aplică pe petele pigmentare de pe faţă. Se lasă acea soluţie să acţioneze timp de jumătate de oră, după care vă puteţi spăla. Tratamentul se efectuează în fiecare zi, timp de o lună.

De asemenea, se poate face o past─â din turmeric ┼či lapte care se aplic─â pe toat─â fa┼úa ├«nainte de culcare, inclusiv pe cearc─ânele de sub ochi. Acest tratament naturist cu turmeric are efecte foarte bune. Dac─â ai pete pigmentare ┼či pe m├óini sau pe piept po┼úi folosi acest amestec pe toate zonele.