Tratamente naturiste cu turmeric

1 2 jpg jpeg

Printre tratamentele naturiste cu turmeric se numără şi cel împotriva cancerului, un tratament care s-a dovedit a fi extrem de eficient. Principiul antitumoral din turmeric este curcumina, capabilă să inhibe creşterea multor tipuri de celule tumorale (din ovare, sân, colon, ficat, plămâni, pancreas, stomac, vezică, etc).

Tratamente naturiste cu turmeric pentru cancer

Trebuie să se consume 5 grame de turmeric zilnic (o jumătate de linguriţă). Însă, pentru a fi absorbit la nivel intestinal, pulberea de turmeric trebuie să se amestece cu puţin piper negru şi ulei extravirgin de măsline. Eficienţa sa este amplificată de asemenea dacă se consumă cu ceai verde ori cu suc de lămâie.

Există tratamente naturiste cu turmeric şi pentru tuse şi astm. În acest sens, ia o linguriţă de miere de albine peste care ai presărat puţin turmeric atunci când tusea îţi dă bătăi de cap. Repetă acest tratament de 3-4 ori pe zi.

Pentru a preveni declanşarea atacurilor astmatice, ia zilnic o linguriţă cu pastă obţinută din pulbere de turmeric şi miere mai veche de un an. Pentru un efect mai intens, înainte de a o înghiţi, ţine-o cinci-zece minute sub limbă.

Există tratamente naturiste cu turmeric şi pentru răceală

Curcuma reprezintă un ajutor eficient în caz de răceală sau iritaţii ale gâtului. Se amestecă jumătate de linguriţă cu pudră de curcumină cu 30 ml de lapte cald. Acest amestec se consumă o dată sau de două ori pe zi.

Turmericul este una dintre plantele cu efecte benefice în perioada delicată a lunii pentru femei. Cu aproximativ o săptămână înainte de menstruaţie, doamnele e bine să îşi administreze o infuzie din turmeric.

Acest tratament va inhiba eliberarea în organismul femeilor a unor substanţe vinovate de apariţia crampelor.

Cu toţii ştim cât de importantă este tenul feţei pentru o femeie. Însă, o dată cu vârsta încep să apară petele pigmentare. În anumite cazuri ele pot fi îndepărtate cu ajutorul unor tratamente naturiste cu turmeric.

Se amestecă zeama de la o jumătate de lămâie cu două linguriţe de turmeric până ce se omogenizează. După aceea, compoziţia rezultată se aplică pe petele pigmentare de pe faţă. Se lasă acea soluţie să acţioneze timp de jumătate de oră, după care vă puteţi spăla. Tratamentul se efectuează în fiecare zi, timp de o lună.

De asemenea, se poate face o pastă din turmeric şi lapte care se aplică pe toată faţa înainte de culcare, inclusiv pe cearcănele de sub ochi. Acest tratament naturist cu turmeric are efecte foarte bune. Dacă ai pete pigmentare şi pe mâini sau pe piept poţi folosi acest amestec pe toate zonele.