Tratamente naturiste cu ţelină

2 jpg jpeg

Ţelina, leguma care nu lipseşte din ciorbe şi supe, dar care este la fel de bună şi în piureuri sau chiar maioneze, este printre cele mai sănătoase plante. Despre ţelină s-a tot auzit că este un remediu excelent pentru apetitul sexual scăzut, dar nu foarte multă lume ştie şi de ce. Tulpinile frunzelor de ţelină conţin vitamine din complexul B şi multă vitamina C. De aceea, în unele ţări, precum Italia, se mănâncă doar frunzele din ţelină, nu şi rădăcina.

Mineralele conţinute în această plantă, fier, magneziu, sodiu, potasiu, calciu, redau vitalitatea, cresc imunitatea şi întăresc pofta de viaţă şi rezistenţa la stres. Consumul de ţelină ajută la scăderea tensiunii, datorită sării organice din conţinutul ei. Aşadar, persoanele cu probleme de hipertensiune, să încerce să bea un pahar de suc de ţelină dimineaţa, pe stomacul gol timp de 7 zile. Sucul de ţelină reglează tensiunea şi aduc organismul la parametrii normali.

Tratamente naturiste cu ţelină – sucul de ţelină scade colesterolul şi te ajută să slăbeşti rapid

Folosiţi cu încredere suc de ţelină dimineaţa pentru un bust de energie, dar mai ales pentru scăderea colesterolului rău. 1-2 luni de tratament cu suc de ţelină zilnic scade colesterolul şi aduce un plus de strălucire organismului. În plus, ajută şi pentru persoanele la dietă, căci ţelina tratează constipaţia la fel de bine. Sucul sau chiar consumată în salate crude rezolvă rapid problema constipaţiei, ajută la eliminarea toxinelor, deci este foarte bună în dietă. Mai mult, efectele diuretice ale plantei ajută la eliminarea apei din ţesuturi, ducând la scăderea în greutate rapidă. Se bea o jumătate de pahar de suc de ţelină înainte cu jumătate de oră de masă, deoarece are efect de inhibare a apetitului alimentar.

Preveniţi formarea nisipului şi mai târziu a pietrelor la rinichi cu suc de ţelină. Băut zilnic, sucul de ţelină ajută la eliminarea depunerilor din interiorul aparatului renal. În plus, tratează insomniile şi extremităţile veşnic reci, căci pune sângele în circulaţie.

Frigiditatea sau pofta redusă de apetit sexual la femei, dar şi impotenţa la bărbaţi se rezolvă consumând ţelină foarte des, atât în mâncare, cât şi ca suc. Puterea de fluidizare a sângelui şi oxigenarea arterelor reglează hormonii ambelor sexe. Se face suc mai ales din frunze, se bea dimineaţa şi seara timp de cel puţin o lună.

Tratamente naturiste cu ţelină – tratează anemia şi opreşte dezvoltarea celulelor canceroase din colon şi stomac

Fiind bogată în fier, ţelina tratează anemia, care este o mare problemă mai ales în rândul femeilor. Băută sau mâncată des timp de o săptămână, ţelina redă zâmbetul şi energia necesară fiecărei femei. Studiile recente au descoperit că unele din componentele din ţelină, cum este vitamina B17, opresc dezvoltarea celulelor maligne ale cancerului de stomac sau de colon. Este foarte important să prevenim bolile, în special cele grave, deci consumul de sucuri din legume şi fructe crude sunt indicate pentru menţinerea unui organism sănătos. De asemenea şi seminţele nu trebuie să lipsească din alimentaţia zilnică.

Pentru persoanele care suferă de reumatism sau gută, 1-2 pahare de suc de ţelină zilnic timp de 8 săptămâni rezolvă aceste probleme. Persoanele vârstnice se vor simţi după acest tratament cu 10 ani mai tinere.

Bolile de piele se tratează fără probleme cu suc de ţelină, chiar şi cele cu etiologie necunoscută. Se beau 1-2 pahare pe zi timp de minimum 25 de zile pentru efecte îndelungate. Se recomandă sucul chiar şi în acnee juvenilă, eczeme alergice sau psoriazis şi vitiligo.

Sucul se face mai ales din frunze, dar şi rădăcina este bună. Se mai poate prepara macerat de ţelină, fără să fiarbă. Se pun la 1 litru de vin 10 linguri de seminţe de mărar şi multe frunze de ţelină. Se lasă la macerat câteva zile şi se amestecă cu mierea. Se lasă la frigider şi se consumă.