Tratamente naturiste cu scor┼úi┼čoar─â

1 2 jpg jpeg

Scor┼úi┼čoara, sub form─â de diferite preparate fitofarmaceutice, este folosit─â ca remediu naturist ├«n tratarea unor afec┼úiuni precum: r─âceli, bron┼čite, grip─â, insomnie, afec┼úiuni digestive, gingivit─â, probleme ale pielii, memorie sau suprasolicit─âri nervoase datorate stresului. ├Än cele ce urmeaz─â, v─â prezent─âm c├óteva tratamente naturiste cu scor┼úi┼čoar─â.

Tratamente naturiste cu scor┼úi┼čoar─â: b─ât─âturi

Antioxidan┼úii din scor┼úi┼čoar─â, combina┼úi cu alte ingrediente cunoscute pentru propriet─â┼úile lor curative, revitalizeaz─â pielea cr─âpat─â ┼či b─ât─âtorit─â a picioarelor. Astfel, amesteca┼úi sucul stors din 5 l─âm├ói cu o lingur─â de ulei de m─âsline, un sfert de can─â de lapte integral, o jum─âtate de can─â de ap─â ┼či dou─â linguri de scor┼úi┼čoar─â, apoi ┼úineti picioarele timp de 15 minute ├«n amestecul ce ├«┼úi va reda frumuse┼úea pielii t─âlpilor.

Tratamente naturiste cu scor┼úi┼čoar─â: diabet

├Än acest caz, scor┼úi┼čoara are o tripl─â afec┼úiune: scade direct nivelul zah─ârului din s├ónge, stimuleaz─â ┼či regleaz─â secre┼úia de insulin─â a pancreasului ┼či cre┼čte receptivitatea organismului la insulin─â. Mai multe studii au demonstrat c─â administrarea a 3-6 grame de pulbere de scor┼úi┼čoar─â pe zi poate sc─âdea glicemia cu 18-29%, iar efectele antidiabetice se men┼úin p├ón─â la 2-3 s─âpt─âm├óni de la ├«ncheierea tratamentului.

La pacien┼úii cu diabet de tip 2, tratamentul cu scor┼úi┼čoar─â ajut─â la reducerea dozelor de insulin─â ┼či previne complica┼úiile nepl─âcute ale diabetului.

Tratamente naturiste cu scor┼úi┼čoar─â: ajut─â memoria

Potrivit unui studiu realizat de cercet─âtorii de la Universitatea Wheeling Jesuit din Statele Unite, persoanele care au mestecat gum─â cu extract de scor┼úi┼čoar─â au avut rezultate mai bune la testele de memorie. Alte studii realizate ├«n Israel, ├«n 2011, au ar─âtat c─â administrarea zilnic─â de scor┼úi┼čoar─â combate procesele degenerative de la nivelul creierului ┼či ajut─â la p─âstrarea func┼úiilor cognitive intacte p├ón─â la v├órste ├«naintate.

Tratamente naturiste cu scor┼úi┼čoar─â: tuse uscat─â

Scor┼úi┼čoara este un remediu excelent ├«mpotriva tusei uscate. Dizolva┼úi c├óteva be┼úi┼čoare de scor┼úi┼čoar─â ├«ntr-o can─â cu ap─â, timp de c├óteva ore, dup─â care be┼úi con┼úinutul. Substan┼úa ob┼úinut─â ├«n urma acestui procedeu calmeaz─â ┼či protejeaz─â g├ótul iritat.

Tratamente naturiste cu scor┼úi┼čoar─â: mai pu┼úine kilograme

Condimentul regleaz─â cantitatea de s├ónge din organism ┼či calmeaz─â senza┼úia de foame. O can─â de ceai rece de scor┼úi┼čoar─â b─âut chiar ├«nainte de fiecare mas─â ne scade apetitul, astfel c─â vom consuma mai pu┼úin─â m├óncare. De asemenea, scor┼úi┼čoara reduce pofta de dulce.

Totodat─â, se poate administra un gram de pulbere de scor┼úi┼čoar─â dup─â fiecare mas─â - regleaz─â activitatea pancreasului ┼či glicemia, prelunge┼čte starea de sa┼úietate, arde gr─âsimile ┼či previne formarea ┼úesutului adipos.

Tratamente naturiste cu scor┼úi┼čoar─â: aliat al sistemului digestiv

Un gram de pulbere de scor┼úi┼čoar─â administrat ├«nainte de fiecare mas─â ac┼úioneaz─â ca un tonic pentru digestie, fiind recomandat ├«n gastritele hiper- ┼či hipoacide. De asemenea, acest remediu este util ├«n combaterea indigestiei ┼či a anorexiei nervoase.

├Än combina┼úie cu o linguri┼ú─â de miere, remediul ajut─â la eliminarea balon─ârii ┼či trateaz─â o mare parte din simptomele sindromului de colon iritabil.

Tratamente naturiste cu scor┼úi┼čoar─â: combate anxietatea ┼či stresul

At├ót aromatizarea locuin┼úei cu ulei volatil de scor┼úi┼čoar─â, c├ót ┼či administrarea intern─â a acestei plante are efecte pozitive asupra st─ârii de spirit. La nivelul emo┼úiilor, scor┼úi┼čoara induce starea de bine, de optimism ┼či de calm, ├«n timp ce la nivel mental spore┼čte creativitatea ┼či concentrarea.

Scor┼úi┼čoara este un excelent remediu pentru combaterea depresiei ┼či func┼úioneaz─â ca un bun afrodisiac at├ót pentru femei, c├ót ┼či pentru b─ârba┼úi.

Tratamente naturiste cu scor┼úi┼čoar─â: respira┼úie ur├ót mirositoare

Diminea┼úa, se bea o jum─âtate de can─â de ceai rece de scor┼úi┼čoar─â, ├«n timp ce cealalt─â jum─âtate se folose┼čte pentru gargar─â ┼či cl─âtirea gurii. Condimentul regleaz─â activitatea gastric─â ┼či distruge anumi┼úi microbi de la nivelul stomacului care produc mirosul ur├ót.

Tratamente naturiste cu scor┼úi┼čoar─â: acnee

Scor┼úi┼čoara are un puternic efect antiseptic ┼či stimuleaz─â circula┼úia sangvin─â de la nivelul pielii, fiind un excelent remediu pentru tenul acneic, dar ┼či pentru rejuvenarea ei. ├Ämpotriva acneei, se amestec─â trei linguri┼úe de miere cu o linguri┼ú─â de pudr─â de scor┼úi┼čoar─â ┼či se aplic─â pasta pe tenul afectat ┼či perfect cur─â┼úat ├«nainte. Pasta se aplic─â seara, ├«nainte de culcare, ┼či se las─â s─â ac┼úioneze p├ón─â diminea┼úa, c├ónd se ├«ndep─ârteaz─â cu ap─â c─âldu┼ú─â. Co┼čurile ┼či infec┼úia de la nivelul pielii dispar dup─â dou─â s─âpt─âm├óni de aplicare zilnic─â a tratamentului.