Tratamente naturiste cu rostopască

2 jpg jpeg

Pe lângă denumirea ei oficială de “rostopască”, bătrânii o mai cunosc şi după: buruiană pentru negi, calce mare dar şi crucea voinicului şi altele. În alcătuirea sa, intră elemente ca: alcaloizii, uleiul volatil, flavonoide şi saponozide. Se foloseşte cu precădere pe post de dezinfectant, cicatrizant dar şi sedativ în cadrul centrilor nervoşi. S-a descoperit recent că ajută şi la stimularea funcţiilor hepatice şi la calmarea colicilor hepato-biliari.

Tratamente naturiste cu rostopasca - se recomandă

Rostopasca este buna pentru persoanele suferinde de negi, care au încercat toate cremele şi alte tratamente naturiste existenţe pe piaţă, în mod clar, rostopasca le-ar trebui recomandată în primă instanţă. Se foloseşte un suc din plantă, ce se aplică cu regularitate de trei ori pe zi, timp de minim 2 săptămâni, până la dispariţia sau cicatrizarea acestora. De menţionat este faptul că după ce negii au căzut, tratamentul trebuie să se continue pentru încă 5, până la 7 zile.

Infuzia de rostopasca se foloseşte în cadrul tratamentului exclusiv pentru fibrom uterin dar şi a tumorilor benigne sau/ şi maligne. Tot ce trebuie făcut este administrarea internă cu ajutorul unui irigator sau a unei seringi (min. 15 ml), iar după acest artificiu, corpul trebuie ţinut într-o poziţie ridicată faţă de orizontală, astfel încât să-i permită lichidului să pătrundă în vagin. Se repetă acest tratament 1-2 ori pe zi, timp de 49 zile. Acest tratament se poate urma şi dacă suferiţi de candida, Chlamydia, trichomonas sau alte infecţii bacteriene, cu menţiunea că trebuie consultat medicul specialist înainte şi după administrare.

Un tratament naturist pe bază de rostopască, fie el tinctură, suc sau ceai, opreşte de regulă dezvoltarea tumorilor şi de asemeni poate determină şi retragerea, diminuarea lor. Pentru efecte cât mai bune se poate combina cu o proporţie egală de tătăneasă, rădăcină.

De asemenea, aplicată de 2-3 ori pe zi, vreme de o oră, ajută la dispariţia ciupercilor dar şi tratează o formă uşoară de tuberculoză a pielii; iar rezultatele vor fi vizibile, după nu mai mult de 7 zile.

Tratamente naturiste cu rostopasca - Precauţii şi contraindicaţii

Rostopasca, cu toate că este extrem de utilă şi de benefică pentru sănătate, în cantităţi mari sau de-a dreptul exagerate poate fi una dintre cele mai toxice plante existenţe. Toxică este de fapt, în stare proaspătă- doar 20 gr sunt necesare pentru a intoxica organismul în mod agresiv şi 50 gr ingerate produc o intoxicaţie mortală. Când se usucă, îşi mai pierde din proprietăţi, dar totuşi ar trebui să se aibă grijă la modul în care este transportată deoarece poate cauza reacţii adverse.

Pentru uz intern, înainte de tratament, trebuie consultat un medic specialist şi să fiţi supravegheată îndeaproape. Se recomandă a nu se lăsa la îndemână copiilor, a nu se aplica pe răni deschise, care sângerează şi a nu fi consumată, administrată gravidelor deoarece poate afecta sarcină sau dezvoltarea fătului. De asemeni, poate crea diverse reacţii alergice: arsuri sau/ şi mâncărimi în gât, greţuri şi vărsături, diaree, dureri de cap, halucinaţie, asfixie, etc.