Tratamente naturiste cu răşină de brad

1 2 jpg jpeg

Răşina de brad poate fi recoltată oricând de pe scoarţa bradului, însă se va desprinde de pe trunchi cu multă grijă, cu ajutorul unui cuţit, pentru a nu distruge scoarţa arborelui. Iată, aşadar, câteva afecţiuni ce pot fi tratate cu răşină de brad!

Tratamente naturiste cu răşină de brad: dureri de gât, amigdalite

Ia o linguriţă de răşină de brad şi lasă să alunece uşor pe gât, fără a forţa înghiţirea. Se iau câte 2-3 linguriţe pe zi.

Tratamente naturiste cu răşină de brad: tuse

Se ia câte o linguriţă de răşină de brad amestecată cu o linguriţă de miere de 3-4 ori pe zi. Acest amestec calmează cu succes tusea, dezinfectează şi stimulează imunitar zona gâtului.

Tratamente naturiste cu răşină de brad: balonare şi infecţii intestinale

Se ia dimineaţa, înainte de a merge la toaletă, o linguriţă de tinctură de răşină de brad pusă pe o bucăţică de pâine. Tinctura de răşină de brad reglează flora intestinală şi previne dezvoltarea bacteriilor care produc flatulenţă (gaze intestinale).

Tratamente naturiste cu răşină de brad: cancer la gât

Dimineaţa şi seara se ia câte o bucăţică de răşină de brad şi nu se mănâncă nimic timp de o oră. Acest remediu are rol de adjuvant în tratamentul cancerului.

Tratamente naturiste cu răşină de brad: cistite şi infecţii renale

Se ia de 3-4 ori pe zi câte o linguriţă de tinctură de răşină de brad, dizolvată în jumătate de pahar de apă. Amestecul se administrează pe stomacul gol, în cure de minimum 14 zile, având efecte antiinfecţioase, cicatrizante şi regenerative epiteliale foarte eficiente.

Totodată, răşina de brad are efecte de stimulare a diurezei şi a activităţii rinichilor.

Tratamente naturiste cu răşină de brad: negi

Se aplică pe neg o bucăţică de răşină de brad şi se fixează cu un plasture. Se ţine platurele timp de 24 de ore, după care se schimbă. Tratamentul se urmează şapte zile la rând.

Tratamente naturiste cu răşină de brad: răni, eczeme

Se dezinfectează rana şi se aplică tinctură de răşină de brad cu ajutorul unei dischete demachiante pentru a grăbi procesul de vindecare şi cicatrizare. În cazul eczemelor infecţioase uscate, se aplică comprese cu tinctură de răşină de brad şi se ţin 15 minute, apoi se aplică răşină de brad în strat subţire.