Tratamente naturiste cu pătrunjel

1 2 jpg jpeg

Este bogat în vitamina A, vitamina C, vitamina B şi E, mangan, fier, fosfor, potasiu, iod, clorofilă şi magneziu. Conţinutul de vitamina C este mai mare de patru ori decât cel din portocală, iar conţinutul de fier este mai mare decât cel al spanacului. Acesta mai conţine şi un aminoacid care frânează dezvoltarea tumorilor canceroase şi anume histidina.

Pătrunjelul este o remediu al cărui suc este foarte puternic, prin urmare, nu ar trebui să bei mai mult de 30-60 de grame in formă pură, deoarece acesta poate provoca tulburări la nivelul sistemului nervos. Prin urmare, acesta trebuie să fie combinat cu alte legume (suc de sfeclă, morcovi sau castraveţi).

Consumat sub formă de suc, pătrunjelul tratează o serie de afecţiuni, de la anemie până la reducerea petelor maronii cauzate de razele ultraviolete. Iată câteva tratamente naturiste cu pătrunjel!

Tratamente naturiste cu pătrunjel - lăcrimare excesivă

Spălături cu pătrunjel. Faceţi un decoct din 10 g rădăcină mărunţită la 250 ml apă. Fierbeţi 15 minute şi le folosiţi sub formă de spălături şi comprese, de două ori pe zi, atât timp cât este nevoie.

Tratamente naturiste cu pătrunjel - dependenţa de tutun

Un leac pe bază de pătrunjel s-a dovedit o alternativă la ispititoarea ţigară şi se administrează între mese. Acest remediu (care „stinge” ţigara) se prepară din câte două linguriţe de frunze, de seminţe şi de rădăcină de pătrunjel, amestecate în părţi egale şi măcinate.

În pulberea obţinută se adaugă apă caldă, până se obţine o pastă. Zilnic, se administrează câte trei linguriţe. Este important ca preparatul să fie cât mai proaspăt.

Tratamente naturiste cu pătrunjel - respiraţie urât mirositoare şi dereglări menstruale

Frunzele de pătrunjel au efect dezinfectant şi elimină bacteriile din cavitatea orală. Astfel, câteva frunze de pătrunjel mestecate după masă te pot ajuta să scapi de halenă, oferind un miros plăcut respiraţiei. De asemenea, salatele de pătrunjel sunt excelente pentru persoanele care nu au poftă de mâncare şi se confruntă cu stări de greaţă.

O cură cu pătrunjel are virtuţi nemaipomenite în ce priveşte sistemul imunitar. Pătrunjelul distruge radicalii liberi şi întăreşte imunitatea, reglează ciclul menstrual şi ameliorează durerile specifice sindromului premenstrual.

Pentru combaterea menstrelor dureroase şi pentru reglarea ciclului menstrual se bea cu câteva zile înainte de menstruaţie câte 100 ml suc de frunze pe zi în doză unică.

Tratamente naturiste cu pătrunjel - pietre la rinichi

Pătrunjelul ajută la eliminarea eficientă a toxinelor din corp, fiind astfel un aliat în curele de slăbire. De asemenea, acest banal condiment ajută digestia şi combate balonarea. Totodatată, pătrunjelul oferă protecţie cerebrală, prevenind depresia şi stările de nervozitate.

Sucul din frunze de pătrunjel este indicat şi în cazul în care te confrunţi cu pietre la rinichi. Se va consuma câte un păhărel pe stomacul gol, timp de 40 de zile, numai la indicaţia medicului.

Tratamente naturiste cu pătrunjel - ten tern şi obosit

Pentru a reda strǎlucirea şi luminozitate tenului, fierbeţi un pumn de frunze proaspete de pǎtrunjel în ceva mai puţin de o jumǎtate de litru de apǎ mineralǎ, timp de 10 minute. Filtraţi şi dupǎ ce se rǎceşte ştergeţi cu acest decoct faţa curǎţatǎ în prealabil. Dupǎ aceasta nu clǎtiţi faţa. Realizaţi aceastǎ operaţiuni dimineaţa şi seara timp de mai multe zile.

Acest decoct este ideal şi pentru atenuarea pistruilor şi a ridurilor.

Tratamente naturiste cu pătrunjel - îngrijire păr

Pǎtrunjelul tonifiazǎ pielea capului, stimuleazǎ creşterea pǎrului, fǎcându-l mai puternic şi strǎlucitor. În acest scop, masează pielea capului cu decoctul preparat , aşa cum a fost descris mai sus.