Tratamente naturiste cu orz verde

1 2 jpg jpeg

Orzul este fără discuţii o cereală binecuvântată, deoarece are puteri miraculoase de a degaja din ficat bila sau de a lupta împotriva cancerului. Berea medeană, numită şi shechar, în care se pun boabe de orz şi zythosul egiptean (berea de orz) erau băuturi ce nu lipseau de la masă, fiind considerate remedii universale.

Cercetătorii japonezi au găsit în sucul de spic de orz o proteină ce poate proteja celulele de razele ultraviolete şi de un anumit agent cancerigen. Ei au declarat că acest lucru se datorează stimulării refacerii A.D.N.-ului cu ajutorul acestei proteine. Dar proteina respectivă, împreună cu alta găsită tot în sucul din spic de orz au o acţiune anti inflamatorie dovedită. Ambele substanţe din orz sunt lipsite, în mod remarcabil, de efecte secundare.

Sucul de orz este vindecător datorită clorofilei. Clorofila, este în acelaşi timp puternică şi inofensivă, distruge germenii, dar este delicată cu ţesuturile corporale vătămate. Modul cum acţionează aceasta este încă necunoscut deocamdată, fiind parcă o magie verde a naturii.

Tratamente naturiste cu orz verde – clorofila din orzul verde vindecă rănile şi cancerul

Clorofila asigură o protecţie cât mai mare faţă de substanţele cauzatoare de cancer. Orzul, fiind plin de clorofilă, neutralizează acţiunea cancerigenă a amestecurilor de praf de cărbune, tutun, friptură de vită şi alte substanţe, fiind mai eficientă decât vitamina A, E sau C contra mutaţiilor acestor mixturi.

Clorofila vindecă răni, stimulează refacerea ţesuturilor vătămate şi inhibă dezvoltarea bacteriilor. Rănile şi ulceraţiile superficiale, chiar tăieturile banale pot fi vindecate rapid cu sucul de orz. Clorofila injectată, ingerată sau aplicată extern nu prezintă niciun fel de toxicitate. Deci, puneţi pe răni sau tăieturi suc de orz până la vindecare. Terapia cu clorofilă din orz a salvat membre de la amputare.

Praful din suc de orz verde amestecat cu apă distilată este recomandat şi celor care au intoleranţă la gluten, boală numită şi boala celiacă. Se pare că clorofila din spicele de orz diluează glutenul şi îi favorizează eliminarea din sistemul digestiv. De asemenea, sucul proaspăt din spicele de orz este la fel de bun. Este folosit cu succes şi de sportivii de performanţă, care dau rezultate mult mai bune după consumul de suc de orz.

Tratamente naturiste cu orz verde – vindecă bolile de inimă şi arsurile de toate felurile

Tratează cu orz endocardita bacteriană şi sinuzita. Se pare că clorofila s-a folosit cu bune rezultate pentru tratarea sinuzitelor cronice şi acute, dar şi a leziunilor rectale cronice. Arsurile cauzate de căldură, chimicale şi radiaţii se vindecă mai bine cu ajutorul clorofilei. Perioada de vindecare este mult mai rapidă ca în cazul tratamentelor cu vitamina D, sulfamidă sau penicilină.

Ulcerele peptice se vindecă mult mai bine cu clorofila din orz, rezultatele fiind impresionante, aceasta fiind capabilă să regularizeze funcţionarea intestinală, atunci când acţiunea este greoaie. De asemenea, clorofila conţinută în orz influenţează mai mult reacţiile enzimatice care complică pancreatitele, de aceea se foloseşte şi în tratarea acestei boli.

Aşadar, sucul proaspăt din orz verde sau pudra din sucul de orz nu ar trebui să lipsească din alimentaţia zilnică, mai ales dacă suferiţi de una din bolile de mai sus. De asemenea, pilulele care conţin suc de orz verde sunt o alegere la fel de bună. Este folosit cu succes şi pentru scăderea colesterolului rău şi pentru alungarea constipaţiei.