Tratamente naturiste cu efect antibacterian

2 jpg jpeg

Dacă pentru cele mai multe antibiotice ai nevoie de prescripţie medicală, există o serie remedii la care poţi apela imediat şi care-ţi vin în ajutor când simţi că nimic nu mai funcţionează. Antibioticele clasice folosite în mod repetat, chiar dacă sunt diferite de la o problemă de sănătate la alta şi recomandate de medic, îţi afectează sistemul diegstiv şi ajung chiar să-ţi scadă imunitatea în faţa a diverse infecţii, pe termen lung. Remediile naturale sunt o alternativă bună mai ales atunci când afecţiunea nu s-au cronicizat şi nu este violentă. Infuzie de ghimbir Sub formă de infuzie sau ras în salate, ghimbirul are efecte asemănătoare unui antibiotic asupra unor agenţi patogeni dezvoltaţi în alimente, cum sunt salmonela sau listeria. În plus, ghimbirul e util şi în indigestii. Pune câteva feliuţe de ghimbir într-o cană cu apă fiartă şi lasă totul la infuzat 10-15 minute. E remediul ideal în călătorii, când creşte riscul de boli digestive. Mierea de Manuka grăbeşte vindecarea în caz de răceli şi gripe Spre deosebire de antibioticele clasice, mierea de Manuka are o capacitate de 50 de ori mai mare de a distruge bacteriile. În caz de boli respiratorii, digestive sau dentare, este recomandat să iei 3 linguriţe de miere, de 3 ori pe zi, înainte masă. Când suferi de herpes, psoriazis, acnee, arsuri, aplicată mierea pe zona cu probleme. Argintul coloidal previne infecţiile Argintul coloidal poate să elimine până la 650 de specii de bacterii, ciuperci, paraziţi şi virusuri. Acest tip de argint se absoarbe treptat în ţesuturi, în timp ce distruge bacteriile rezistente în mod obişnuit la antibioticele clasice. Faţă de antibiotice, organismul nu dezvoltă rezistenţă la argintul coloidal şi poate fi folosit preventiv.

Măghiranul sălbatic sau oregano combate agenţii patogeni şi stimulează organismul să acţioneze împotriva paraziţilor, ciupercilor, grăbind vindecarea. Acestea se datorează substanţei carvacrol pe care o conţine şi care are acţiune antivirală. Cercetătorii britanici au comparat uleiul de oregano cu aproximativ 20 de antibiotice şi s-a dovedit mai eficient. Combină-l cu ulei vegetal şi aplică pe piele în caz ce micoze sau înţepături de insecte.

Taie o ceapă pe jumătate şi las-o la capul patului când dormi. Nasul înfundat nu te va mai împiedica să dormi bine. Dacă te chinuie şi o tuse sâcâitoare, rade o ceapă, stoarce-o şi bea câte 2 linguriţe de zeamă, de 3 ori pe zi. Reduce durerea şi inflamaţia în răceli, gripe, crize de tuse, sinuzite, ajutând organismul să se refacă.