Tratamente naturiste cu boabe de muştar

1 2 jpg jpeg

Uleiul format din seminţele de muştar alungă congestiile unor organe interne, iar o singură cataplasmă cu muştar aduce alinarea de care ai nevoie. Pentru mâinile reci şi picioarele foarte reci băile sau cataplasmele cu muştar sunt o soluţie incontestabilă.

Tratamente naturiste cu boabe de muştar - gripă

În uz extern, sub formă de cataplasme, bobiţele de muştar sunt un excelent remediu în stările gripale: pot descongestiona căile respiratorii în caz de bronşită, alină durerile reumatismale, fac să dispară vânătăile, alungă febra, şi au efect revulsiv (provoacă o iritaţie locală a pielii, cu rol de a stimula sistemul nervos sau pentru a face să înceteze o stare inflamatorie).

Înainte de a pune cataplasmele cu făină de muştar, obligatoriu trebuie aplicat pe piele un strat de cremă grasă (vaselină). Cataplasmele nu se utilizează la copiii sub 10 ani sau la persoanele cu piele sensibilă.

Cataplasme cu muştar

Ai nevoie de:

- făină de muştar - apă caldă - un tifon mare sau o şosetă curată

Preparare: răşneşte 3 linguri de boabe de muştar, apoi amestecă progresiv cu apă, ca să obţii o pastă groasă. Pune pasta în tifon sau în şosetă (ca într-un săculeţ, pe care-l legi bine la gât) şi aplică pe zona bolnavă. Acoperă cataplasma cu fulare groase din lână, lasă să acţioneze timp de jumătate de oră – o oră (cât poţi să suporţi).

Tratamente naturiste cu boabe de muştar - colesterol

Se administrează câte 3 linguriţe de boabe de muştar zilnic, cu jumătate de oră înainte de mesele principale. Boabele se pun pe limbă şi se înghit întregi, cu multă apă. Tratamentul cu boabe de muştar se ţine timp de 4 luni, însă efectele vizibile se văd după trei săptămâni.

Tratamente naturiste cu boabe de muştar - reglează sistemul digestiv

Specialiştii îi îndeamnă pe cei care suferă de constipaţie cronică să consume câte o linguriţă de boabe de muştar cu lapte sau apă (zi de zi se creşte doza de administrare până la o lingură). Acest tratament se ia sub forma de cure, pe o perioadă de o săptămână urmată de o pauză de zece zile.

Tratamente naturiste cu boabe de muştar - slăbit

Datorită efectului puternic de stimulare a metabolismului şi de ardere a caloriilor, boabele de muştar sunt recomandate în curele de slăbire. Cura constă în administrarea a câte 3 linguriţe de boabe pe zi, înghiţite întregi cu apă, înainte de mesele principale. Efectele se văd după 3-4 săptămâni.

Tratamente naturiste cu boabe de muştar - muştarul salvează vieţile în cazuri grave de bronhiolită la copii

O cataplasmă de 120 de grame de pudră proaspătă din seminţe de muştar amestecat cu apă caldă, până se obţine o pastă groasă poate fi soluţia cea mai bună pentru problemele de piele. Înainte de a pune compresa cu muştar, trebuie unsă pielea cu vaselină sau ulei. Pasta se pune în tifon şi se poate ţine câteva ore sau o noapte întreagă.

Aceste cataplasme sau băi cu muştar, aplicate corect au salvat vieţile multor copii, care se învineţiseră în urma unor cazuri grave de bronhiolită şi care se zbăteau între viaţă şi moarte.

De asemenea, cataplasmele cu muştar calmează tusea convulsivă la copii şi previn complicaţiile grave.

Tratamente naturiste cu boabe de muştar - uşurează simptomele astmului şi bolii lui Raynaud

Bolnavii de astm pot respira mai bine în urma mâncărurilor iuţi, cum sunt muştarul sau usturoiul. Acestea au putere mucokinetică, adică de mişcare a mucusului, dar au şi puterea de a dilua secreţiile groase şi de a deschide astfel căile respiratorii, lăsându-i pe aceştia să respire mai uşor.

Hipotiroidismul poate fi tratat cu muştar. Hormonii tiroidieni sunt compuşi din iod şi tyrosină. Iar cea mai bună sursă de tyrosină este muştarul verde. Deci, persoanele care suferă de hipotiroidism ar trebui să consume cu încredere şi cât se poate de des muştar verde. Alte surse de tyrosină sunt şi roşcovele, fasolea încolţită, boabe de soia, ovăz, alune, spanac, creson şi varză.

În boala lui Raynaud, constricţia şi spasmele arterelor mici care aduc sângele în extremităţi fac ca degetele mâinilor şi picioarelor să fie reci, dureroase, palide sau chiar vineţii. De altfel, chiar şi nasul poate deveni foarte rece, iar în general este o afecţiune comună la femei. Pentru femeile care îşi simt mereu mâinile şi picioarele reci, se folosesc cataplasme cu muştar. Pudra de muştar poate fi amestecată şi cu făină integrală de grâu şi apă caldă şi aplicată pe picioare. Supele de fasole şi paste făinoase cu multe condimente iuţi pot ajuta în această boală.