Tratamente naturiste care combat infertilitatea feminină

1 2 jpg jpeg

Infertilitatea la femei este, încă, un subiect delicat şi poate ajunge chiar tabu pentru unele cupluri. Experienţa de a nu putea avea copii sau de a face tratament de fertilizare este traumatică.

Factorii care afectează

pot fi de natură hormonală, medicală, anatomică sau chiar asociat cu un stil de viaţă nesănătos, precum stresul cronic şi sedentarismul.

Ei bine, un stil de viaţă sănătos, precum şi unele alimente te pot ajuta să combaţi infertilitatea.

Seminţele de susan conţin foarte mult calciu, element de care au nevoie toate femeile de-a lungul vieţii. De asemenea, sunt bogate în zinc, contribuind la sănătatea ovulelor. Seminţele de susan pot fi adăugate în salate, bucatele din legume, în produse de patiserie, cocktail-uri şi altele.

Ghimbirul este considerat un tratament eficient pentru sângerarea menstrual abundentă la femeile tinere. De asemenea, pentru a elimina senzaţia de greaţă ce apare din cauza endometriozei, bea zilnic o cană cu ceai de ghimbir. Poate fi adăugat în mâncare sau consumat sub formă de ceai. Este contraindicat în caz de reflux gastro-esofagian, gastrită hiperacidă şi ulcer stomacal.

Brânca ursului, în flora românească i se mai spune „Ginseng românesc” este un bun revitalizant pentru întreg organismul, având efecte benefice în suferinţe ca infertilitatea,insuficienţă ovariană şi tulburări ale ciclului.

Vâscul este considerat un stimulent concepţional. Pentru a prepara un tratament pentru fertilitate cu vâsc trebuie să fierbi 3 crenguţe de vâsc timp de 3 minute în jumătate de litru de vin alb dulce şi se bea această compoziţie cu 8 zile înainte de venirea menstruaţiei.

Pentru femeile cu ovare micropolichistice sau polichistice,care de obicei au mici probleme legate de fertilitate, extractul de zmeur şi ceaiul de năprasnic sunt recomandate.

Ceaiul de năprasnic se bea de 3-4 ori pe zi timp de 4 luni. Planta nu se fierbe, ci se pune în apă plată sau de izvor seara, iar dimineaţa se toarnă apă fiartă peste planta strecurată. Extractul de zmeur ajută la reglarea menstruaţiei.

Dacă pe parcursul unui an nu ai reuşit să rămâi însărcinată, atunci trebuie să mergi la medicul ginecolog.