Tratamente cu spânz. Planta minunată ce tratează cancerul

1 2 jpg jpeg

Spânzul este o plantă deosebit de frumoasă, ce creşte la altitudini de peste 500 de metri, fiind, deci, o plantă de munte, foarte rezistentă. În folclorul european, dar şi cel românesc, această plantă este considerată planta vrăjitorilor sau planta apreciată de draci. Acest lucru se datorează faptului că spânzul are proprietăţi otrăvitoare.

Puterea tămăduitoare a spânzului, dar şi toxicitatea sa au făcut-o să pară printre plante una cu puteri magice. În folclorul românesc se vorbeşte despre puterile ascunse ale spânzului. Iată, deci, tratamente cu spânz.

Tratamente cu spânz – spânzul, plantă cu puteri anticancerigene

În trecut, spânzul era folosit în diverse afecţiuni, de la tratarea psihozelor la tratarea hemoroizilor şi insuficienţei cardiace. Medicina tradiţională germană vorbeşte de spânz ca un puternic remediu pentru gută, crize de isterie, dereglări menstruale, constipaţie, epilepsie şi reumatism.

Pentru tratamentele externe cu spânz se foloseşte planta uscată şi măcinată, pudrată direct pe ulceraţii, acnee puternică, răni infectate. Cataplasmele cu spânz sau rădăcinile plantei se folosesc pentru dureri de sciatică, reumatism, migrene.

Tinctura de spânz a fost unul din principalele tratamente naturiste româneşti împotriva paraliziilor sau altor afecţiuni ale sistemului nervos. Administrat sub observaţie medicală, în cantităţi specifice greutăţii, spânzul este una dintre plantele care luptă cu succes împotriva cancerului incipient.

Tratamente cu spânz – plantă ce poate deveni periculoasă pentru viaţa omului

Spânzul face parte din plantele otrăvitoare, cum sunt mătrăguna sau rostopasca, de aceea nu este recomandat tratamentul fără consultul unui medic homeopat. Extractul de spânz poate fi folosit, se pare, pentru tratarea cancerului, deoarece acesta stimulează moartea naturală a celulelor cancerigene. Astăzi, extractele de spânz sunt folosite în domeniul pediatriei oncologice ca parte din tratament.

Cazuri de cancer al sistemului limfatic şi sanguin, precum leucemie sau limfom malign, se pare că au fost vindecate cu ajutorul extractelor cu spânz. Insuficienţele respiratorii, precum şi cancerele pulmonare pot fi tratate cu inhalarea extractelor de spânz, după cum au arătat unele studii.

Tratamente cu spânz – plantă studiată foarte puţin

Studiile legate de legătura dintre spânz şi moartea celulelor canceroase sunt încă la început, aşadar administrarea tratamentului fără sfatul medicului nu este o idee prea bună. Tratamentul intern cu spânz nu ar trebui să depăşească doza de 1 gram pe zi. Absolut toate componentele plantei sunt extrem de toxice, chiar şi în stare uscată. Intoxicaţia cu spânz duce, în principiu, la anestezia sistemului nervos central. Semne de intoxicaţie sunt: vomă, convulsii, dilatarea pupilelor, hemoragii, încetinirea ritmului cardiac şi chiar deces.

Specialiştii afirmă că spânzul nu a fost încă studiat nici pe jumătate din puterile tămăduitoare pe care le deţine, iar spânzul care se găseşte în România este de o calitate unică în lume, recunoscută de medicii străini.