Tratamente cu scor┼úi┼čoar─â

1 2 jpg jpeg

Exist─â chiar ┼či tratamente naturiste cu scor┼úi┼čoar─â pe care le putem folosi pentru s─ân─âtate sau ca metode de ├«nfrumuse┼úare. Beneficii ale scor┼úi┼čoarei

Cel mai s─ân─âtos tip de scor┼úi┼čoar─â este cea de tip Ceylon. M─âcinat─â, sub form─â de baton, capsule sau ulei, ea stimuleaz─â memoria, lupt─â ├«mpotriva c─âderii p─ârului ┼či ajut─â la sc─âderea ├«n greutate. E folosit─â ca tratament pentru ├«ntinerire ┼či contra stresului sau r─âcelii ori gripei.

Tratament cu scortisoara împotriva tusei

Be┼úi┼čoarele de scor┼úi┼čoar─â sunt l─âsate la dizolvat c├óteva ore ├«ntr-o can─â cu ap─â rece, apoi se bea con┼úinutul. Acesta va proteja ┼či va calma g├ótul iritat.

Tratament cu scortisoara împotriva bătăturilor

Sucul stors din 5 l─âm├ói amestecat cu o lingur─â de ulei de m─âsline, un sfert de can─â lapte integral, o jum─âtate can─â de ap─â ┼či 2 linguri de scor┼úi┼čoar─â este ideal pentru picioare. Timp de 15 minute trebuie s─â stai cu picioarele ├«n acest amestec care are propriet─â┼úi curative ┼či poate revitaliza pielea b─ât─âtorit─â sau cr─âpat─â a t─âlpilor.

Tratamente cu scor┼úi┼čoar─â ┼či miere in medicina naturist─â

Scor┼úi┼čoara ├«n combina┼úie cu mierea are propriet─â┼úi miraculoase ┼či e folosit─â pentru diverse tratamente.

Arderea depozitelor de gr─âsime

Apa cu scor┼úi┼čoar─â ┼či miere trebuie b─âut─â diminea┼úa ┼či seara pentru a sl─âbi. ├Än func┼úie de kilogramele date jos, po┼úi continua sau opri acest tratament. Pe perioada dietei, se vor evita gr─âsimile sau alimentele bogate ├«n zah─âr.

Atenuarea simptomelor artritei

Pentru atenuarea artritei, se consum─â o b─âutur─â format─â din 2 linguri de miere ┼či o linguri┼ú─â pudr─â scor┼úi┼čoar─â, zilnic.

Scortisoara luptă împotriva căderii părului

Se formeaz─â o past─â din ulei de m─âsline fierbinte, o lingur─â de miere, o linguri┼ú─â scor┼úi┼čoar─â pudr─â ┼či se aplic─â pe cap ├«nainte de baie. Dup─â 15 minute, p─ârul se spal─â.

Luptă împotriva infecţiilor urinare

2 linguri de scor┼úi┼čoar─â pudr─â ┼či o linguri┼ú─â de miere se adaug─â ├«ntr-un pahar cu ap─â caldu┼ú─â. Acest amestec se bea pentru distrugerea germenilor din vezica urinar─â.

Tratarea durerilor de dinţi

Se formeaz─â o past─â din acelea┼či ingrediente, doar c─â mierea va fi ├«n propor┼úie de 80% din amestec. Acesta se va aplica pe din┼úii care dor. Tratamentul se reia p├ón─â c├ónd durerile dispar.

Scortisoara atenuarea nivelului de colesterol

2 linguri de miere cu 3 linguri┼úe scor┼úi┼čoar─â pudr─â, amestecate ├«n 450ml de ceai reduc colesterolul. Se beau 3 c─âni pe zi.

Scortisoara trateaza acneea

Se formeaz─â o past─â din 3 linguri de miere ┼či o linguri┼ú─â scor┼úi┼čoar─â, care se aplic─â pe zonele afectate de acnee. Se aplic─â seara, iar diminea┼úa se spal─â respectivele zone.

Combaterea halenei

O respira┼úie proasp─ât─â e asigurat─â de o gargar─â cu ap─â c─âldu┼ú─â amestecat─â cu o linguri┼ú─â de miere ┼či una de scor┼úi┼čoar─â.

- Femeile ├«ns─ârcinate nu trebuie s─â abuzeze de consumul de scor┼úi┼čoar─â. Se va evita consumul de astfel de condiment de c─âtre copii;

- Peste miere nu se adaug─â ap─â fierbinte deoarece aceasta devine toxic─â;

- Dac─â folose┼čti scor┼úi┼čoara ca tratament pentru diverse afec┼úiuni, cere mai ├«nt├ói sfatul medicului. Consumat─â ├«n cantit─â┼úi mari ori consumul de alt tip de scor┼úi┼čoar─â ├«n afar─â de Ceylon pot d─âuna.