Top plante antidurere

1 2 jpg jpeg

Creţuşca, indicată în durerile reumatice

Plantă cu acţiune antiinflamatoare, diuretică şi astringentă, creţuşca este planta pe care poţi conta dacă te confrunţi cu dureri reumatice sau artritice. Unii compară acţiunea antiinflamatoare a acestei plante cu cea a aspirinei. Se consumă sub formă de infuzie obţinută dintr-o linguriţă de plantă la 1 cană cu apă fierbine. Se lasă în jur de un sfert de oră la infuzat. Se beau 2 căni zilnic.

Dureri abdominale? Muşeţelul le poate trata!

O altă plantă cu o importantă acţiune antiinflamatoare este muşeţelul. Planta este folosită pentru numeroase probleme de sănătate. Muşeţelul ajută în durerile abdominale cauzate de ulcer, colici sau spasme intestinale. În astfel de neplăceri se bea câte 1 cană cu infuzie de muşeţel după fiecare masă importantă a zilei. Se lasă la infuzat 10 minute 1 linguriţă sau un săculeţ cu muşeţel la 1 cană cu apă fierbinte. Dacă ai dureri rematismale, adaugă în apa de baie o infuzie concentrată de muşeţel (1 pumn de flori la 1 litru de apă fierbinte).

Ştiai că...

...muşeţelul poate avea acţiune protectoare contra bacteriei Helicobacter pylori, potrivit unui studiu rus?

Salcia, aspirina vegetală

În China, scoarţa de salcie era folosită din timpuri străvechi în combaterea durerilor reumatismale. Grecii o utilizau pentru scăderea febrei, iar arabii contra durerilor de cap. Bogată în derivaţi salicilici, salcia este considerată echivalentul vegetal al aspirinei. Se poate administra sub formă de tinctură, 20-30 de picături, de 3 ori pe zi, cu puţină apă.

Gheara-diavolului, bun analgezic

Beneficiile ghearei-diavolului în tratarea durerilor reumatice sunt cunoscute demult, planta fiind valorificată pentru acţiunea antiinflamatoare. Se prepară un decoct din 2linguri de pulbere de rădăcină la 1litru de apă. După ce fierbe un sfert de oră, se lasă să se răcească şi se bea pe tot parcursul zilei, în 3reprize, într-o curăde 1lună.

Migrenele pot ceda cu spilcuţă

Cunoscută şi ca iarba-fetei,spilcuţa conţine partenolide, substanţe care reduc şi chiar previn durerile de cap, având efecte uşor sedative. În caz de migrene şi dureri menstruale, încearcă această plantă, care se poate administra sub formă de capsule. Doza indicatăeste de 125 mg pe zi. În cazul durerii de cap cronice, se poate face o cură de 6săptămâni.Citeşte prospectul, întrucât capsulele de spilcuţă pot interacţiona cu diverse tratamente.

Uleiul de cuişoare anesteziază durerile de dinţi

Cuişoarele conţin eugenol, compus cu efect anesteziant şi antiseptic. De aceea, masajul şi compresele cu ulei de cuişoare sunt indicate în calmarea durerilor de dinţi, precum şi în nevralgii şi în artroze.Se aplică pe dintele dureros ulei de cuişoare nediluat şi se menţine 3minute. Uleiul de cuişoare nu se înghite, ci se scuipă.

Citeşte şi: Soluţii la îndemână dacă te dor dinţii

BINE DE ŞTIUT!

- În caz de entorse, foloseşte alifii pe bază de arnica, plantă cu o importantă acţiune antiinflamatoare.

- Pentru calmarea durerilor musculare, poţi încerca masajul local cu ulei de levănţică diluat în ulei de măsline.

- Unguentele pe bază de untul-pământului sunt benefice în cazul articulaţiilor dureroase.

- Dacă ai nevralgii sau dureri reumatice, pune pe locul afectat un săculeţ cu sare grunjoasă încălzită.

- În caz de luxaţii, sunt utile cataplasmele cu gălbenele.

- Contra migrenelor, pune-ţi pe tâmple felii de cartof crud şi ţine-le până când durerea cedează.

- Ceaiul de ghimbir calmează durerile abdominale.