Top 5 tonice cardiace naturale

1 2 jpg jpeg

Bolile cardiovasculare sunt din ce în ce mai frecvente. Principalele cauze sunt alimentaţia necorespunzătoare şi stresul. Simptomele cu care se pot confrunta cardiacii sunt ameţelile, palpitaţiile, sufocările şi respiraţia greoaie.

Printre cele mai frecvente boli cardiovasculare se numără hipertensiunea, cardiomiopatia ischemică, tulburările de ritm şi deficienţele valvelor.

Spală 2 linguriţe de fructe de

, pune-le într-un vas şi toarnă peste ele apa clocotită. Lasă la infuzat 30 de minute. Bea 2 căni de ceai pe zi. Păducelul este recomandat persoanelor cu labilitate psihică şi cu anxietate, pentru că are efect sedativ.

Pune 20 g plantă uscată de talpa-gâştei într-un vas cu 100 ml alcool de 70 de grade. Lasă la macerat timp de 8 zile. Bea câte 20-40 picături de 2-3 ori pe zi, înaintea meselor principale. Fitoterapeuţii recomandă infuziile şi tincturile din această plantă pentru reglarea presiunii sângelui, în hipertensiune şi în problemele digestive.

Toarnă apa clocotită peste 1 linguriţă de plantă uscată şi lasă la infuzat 10 minute. Bea 2-3 căni pe zi, înaintea meselor principale.

Planta poate fi de ajutor în cazul ameţelilor sau al înţepăturilor în zona inimii. Datorită conţinutului ridicat de potasiu şi colină (un aminoalcool), extractele din unguraş au efecte benefice în cazul aritmiei cardiace.

Toarnă apa clocotită peste 2 linguri de măceşe şi lasă la infuzat până se răceşte. Bea 2-3 ceaiuri pe zi, înainte de mese. Pentru un gust mai bun, poţi îndulci cu miere. Măceşele au o concentraţie mai mare de vitamina C decât lămâile, portocalele şi afinele. Din cauza acidităţii, sunt contraindicate persoanelor care suferă de ulcer şi gastrită.

Pune la fiert apa, iar când dă în clocot, adaugă 1 lingură de flori uscate de gălbenele. Ia de pe foc şi acoperă 10 minute. Bea ceaiul călduţ, de 3 ori pe zi, eventual, îndulcit cu miere.

Ceaiul din flori de hibiscus ajută la reglarea bătăilor inimii şi este un leac potrivit pentru hipertensivi. Prepară infuzia din 4 linguriţe de plantă uscată şi 500 ml de apă clocotită. Lasă la infuzat 15 minute şi apoi strecoară. Consumă un ceai pe zi, timp de o lună. Este un bun tratament şi pentru cei care suferă de insomnii, sau se plâng de oboseală.