TOP 5 remedii naturale care te ajută să scapi de negi

5 remedii naturale care te ajută să scapi de negi jpeg

1. Remedii naturale care te ajută să scapi de negi. Usturoi zdrobit

Remediu cu proprietăţi antivirale, antifungice şi antibacteriene, usturoiul ajută la uscarea şi la îndepărtarea negilor. Zdrobeşte 2 căţei de usturoi cu care vei masa zonele afectate. Pentru a obţine rezultate mai rapid, aplică direct pe neg o bucată de usturoi şi acoper-o cu un leucoplast sau cu un bandaj. Lasă-l să acţioneze 15-20 de minute, apoi spală zona cu apă călduţă şi cu săpun. Se recomandă ca această procedură să fie făcută de 2 ori pe zi, până la dispariţia negului.

2. Oţet de cidru de mere

Pentru a scăpa de negi, poţi folosi şi oţetul de cidru de mere. Tratamentul este simplu, ajutându-te să scapi de excrescenţele deranjante în câteva săptămâni. Diluează 2 părţi de oţet de cidru de mere într-o parte de apă. Înmoaie o dischetă de bumbac în această soluţie, aplic-o pe zonele afectate şi fixeaz-o cu ajutorul unui bandaj. Las-o să actioneze câteva ore, clăteşte şi reaplică. După câteva zile, negii se vor înnegri, iar în timp vor cădea. Tratamentul durează până la vindecarea completă.

3. Remedii naturale care te ajută să scapi de negi. Bicarbonat de sodiu

Deoarece este un bun antiseptic şi antiinflamator, bicarbonatul de sodiu este folosit pentru a trata negii, pe lângă multiplele sale întrebuinţări. Prepară un amestec dintr-o linguriţă de bicarbonat de sodiu şi 1 linguriţă de apă. Aplică pasta obţinută direct pe negi, o coperi cu un leucoplast, lăsând-o să acţioneze minimum 1 oră. Mixtura se aplică zilnic, dimineaţa şi seara, încă din prima zi a apariţiei negului până la dispariţia completă a acestuia. Dacă ai posibilitatea, când o aplici în cea de-a doua parte a zilei, las-o să acţioneze peste noapte.

Un remediu uşor de procurat şi de folosit este cel pe bază de vitamina C. Ai nevoie de 2-3 comprimate de vitamina C pe care le pisezi şi le amesteci cu câteva picături de apă. Pasta obţinută se aplică pe negi, se acoperă cu un bandaj şi se lasă să acţioneze câteva ore. Senzaţia resimţită poate fi asemănătoare cu cea de arsură uşoară, însă va dispărea rapid. Procedura se repetă atât cât este necesar, până la dispariţia negilor.

Un remediu străvechi, dar eficient în uscarea negilor, constă în aplicarea pe zonele afectate a unei comprese cu sevă de rostopască, obţinută din presarea tulpinilor proaspete ale plantei. Se lasă să acţioneze minimum 2 ore şi se reaplică până la dispariţia completă a negilor.

Bine de ştiut!

Negii sunt excrescenţe ale pielii cauzate de o infecţie a pielii cu virusul papiloma uman (HPV), care se răspândeşte în urma contactului cu persoane sau cu obiecte infectate. De aceea, trebuie să eviţi contactele sexuale neprotejate, să ai grijă ca obiectele din spitale, saloane sau solar să fie sterilizate şi să foloseşti doar propriile obiecte de igienă.

Atenţie!

Infecţia cu HPV declanşează apariţia negilor, mai ales în perioadele în care sistemul imunitar este scăzut.