Ţine glicemia sub control cu ceapă verde!
Ceapa verde se ştie că oferă savoare la orice fel de mâncare o foloseşti, de la supe şi tocăniţe, până la piureul de cartofi.
Efect puternic de detoxificare
Este una dintre plantele cu cel mai mare efect diuretic, depurativ şi antialergic. În plus are şi capacitatea de a regla activitatea endocrină a organismului.
Reglează glicemia
Din acest motiv este recomandată a fi folosită inclusiv de persoanele cu diabet. Folosită pe termen lung, ajută la reglarea activităţii renale, mai ales dacă este asociată cu un consum mare de lichide.
Scade colesterolul şi întăreşte imunitatea
Are în compoziţie carbohidraţi buni, care, alături de celelalte componente ale sale (potasiu, calciu, fosfor, zinc, iod, cupru, vitamina A, E, C, complexul de vitamina B, şi substanţe cu proprietăţi antiseptic) întăresc imunitatea.
Previne cancerul şi reduce colesterolul
Datorită antioxidanţilor şi compuşilor sulfurici pe care îi conţine ajută la inhibarea dezvoltării celulelor canceroase.
Consumul periodic de ceapă verde ajută organismul să crească nivelul de colesterolul bun, obţinându-se astfel un efect antiaterosclerotic (previne ateroscleroza).