Tinctura de usturoi făcută în casă te apără de răceli

1 2 jpg jpeg

În prezenţa tincturii de usturoi făcută în casă, germenii de răceli, gripe şi viroze au şanse minime de supravieţuire. Tinctura de usturoi făcută în casă combate infecţiile, degajează sinusurile, bronhiile şi plămânii. Un miligram din acest preparat are aceeaşi putere ca douăzeci şi cinci de unităţi de penicilină.

Intern, tinctura de usturoi făcută în casă se foloseşte ca adjuvant în bronşite acute şi cronice, tuse, gripă, candidoze bucale şi digestive, hipercolesterolemie, balonare , ateroscleroză, diabet zaharat, viermi intestinali, giardioză, hipertensiune arterială, diaree, dizenterie. Extern, această tinctură se foloseşte în afte şi candidoză bucală, reumatism, artroze şi pentru creşterea părului.

Din cauza conţinutului de alcool nu se recomandă administrarea în boli hepatice, ulcer, sarcină şi alăptare.

Tinctura de usturoi făcută în casă – metoda de preparare

Pentru a prepara tinctura de usturoi făcută în casă, se curăţă şi se spală 400 de grame de usturoi, se taie mărunt şi se pisează într-un vas de lemn, cu lingura (nu se mixează). Se cântăresc 200de grame, de dedesubt, unde sucul este abundent, se pun într-un recipient de sticlă. Peste, se adaugă 200 de ml de alcool de 96 d grade.

Recipientul se închide etanş şi se păstrează la macerat, la întuneric şi într-un loc răcoros, timp de zece zile. După această perioadă, compoziţia obţinută se strecoară printr-o pânză deasă şi se stoarce.

Tinctura de usturoi făcută în casă este bună şi pentru păr –îl va ajuta să crească mai repede, însă ea se prepară în alt mod: usturoi pisat, ca la mujdei, amestecat cu ulei (de care vrei, substanţa principală e uleiul volatil din usturoi, să iasă ca o pastă; freci cu pasta asta rădăcina părului, apoi te legi la cap cu o cârpă curată şi stai aşa două-trei ore, apoi te speli. Se poate aplica o dată pe săptămână.

Cum trebuie consumată tinctura de usturoi făcută în casă

Tratamentul cu tinctură de usturoi făcută în casă poate începe la două-trei zile după prepararea amestecului.

Adulţilor şi tinerilor peste 15 ani li se recomandă 7-10 picături de tinctură diluată în 100ml de apă (jumătate de pahar) de 2-3 ori pe zi, pe stomacul gol, nu mai mult de o săptămână.

Copii 7-14 ani: câte 3-5 picături de tinctură diluate în 100ml de apă (jumătate de pahar) de 3 ori pe zi, pe stomacul gol, nu mai mult de o săptămână.

La prepararea tincturii de usturoi făcută în casa se foloseşte numai alcoolul alimentar, vodca sau ţuica preparată în casă. Nu utilizaţi alcool metilic sau medicinal deoarece pot provoca afecţiuni organice grave şi ireversibile.