Tinctura de mărar previne bolile digestive

1 2 jpg jpeg

Combate durerile abdominale

Tinctura de mărar are şi un puternic efect antispastic. Calmează durerile abdominale, limitează acumularea de gaze şi scuteşte nou-născutul de colici.

Alungă insomnia

Bogată în potasiu, sodiu şi sulf, tinctura de mărar este un foarte bun diuretic. Ameliorează anxietatea şi epuizarea nervoasă, insomnia, tulburările digestive, întăreşte unghiile. Conţine ulei volatil între 2,5-4% (acesta se regăseşte de fapt în frunzele de mărar şi în ramurile tinere şi 3-6% în seminţe) calciu, potasiu, fier, magneziu, vitaminele A, B şi C. Uleiul volatil de mărar conţine între 40-60% carvona (un puternic antioxidant), substanţă cu un puternic efect anti-cancerigen.

Scade febra

Beneficiile tincturii de mărar nu se opresc aici. Poate lupta împotriva dispepsiei nervoase şi poate reduce febra. De asemenea, stimulează pofta de mâncare şi poate chiar să îmbunătăţească libidoul şi tonusul general. Poate ajuta şi în cazul retenţiei de apă, a spasmelor gastrice şi a surplusului de greutate.

Te ajută să slăbeşti

De asemenea, tinctura de mărar este recomandată şi în curele de slăbire. Proprietăţile diuretice ale mărarului împiedică retenţia de lichide din organism şi acţionează asupra depunerilor în zonele celulitice. În plus, printre beneficiile tincturii de mărar se numără şi faptul că aceasta stimulează activitatea rinichilor, dar şi previne şi combate cistitele.

Menţine fermitatea sânilor

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Osaka spun că estrogenul din compoziţia mărarului se face răspunzător de creşterea naturală a sânilor, de remodelarea şi de accentuarea fermităţii lor. În acest scop se recomandă tinctura de mărar, care se administrează o linguriţă diluată în 100 ml de apă. Se ia de trei ori pe zi, iar primele rezultate sunt vizibile cam după trei săptămâni, dar tratamentul trebuie continuat timp de trei luni.

Cum s-o prepari

Tinctura de mărar poate fi preparată şi acasă. Ai nevoie de 100 ml de alcool de 50 de grade, în care se adaugă 3-4 linguriţe de pulbere de mărar. Tinctura de mărar se lasă la macerat timp de 8-9 zile, după care se filtrează. Tratamentul cu tinctura de mărar durează 21 de zile, luându-se de 3 ori pe zi înainte de mese câte o linguriţă de tinctură dizolvată în 100 ml de apă.