Terapia cu muguri, de ajutor în convalescenţă

1 2 jpg jpeg

Gemoterapia este o form─â de medicin─â naturist─â care folose┼čte remediile f─âcute, ├«n principal, din ┼úesuturile embrionare de la diver┼či arbori ┼či arbu┼čti, cum ar fi mugurii, ┼či din p─âr┼úile de reproducere, precum semin┼úe ┼či amen┼úi (inflorescen┼úe bogate ├«n polen), c├ót ┼či din seva unor arbori.

Dr. Cristina Popescu, medic specialist ├«n homeopatie, precizeaz─â c─â, prin con┼úinutul de factori de cre┼čtere din produsele gemoterapice se realizeaz─â un aport nutritiv, iar remediile sunt benefice ├«n cazul multor afec┼úiuni din sfera pulmonar─â, digestiv─â, renal─â, osteo-articular─â, cardiovascular─â, cerebral─â, cutanat─â ┼či genital─â.

ÔÇ×Gemoterapicele sus┼úin s─ân─âtatea prin asigurarea unui suport pentru buna func┼úionare a unor organe ┼či se recomand─â ├«n cure periodice de detoxificare, mai ales c─â ajut─â la cre┼čterea rezisten┼úei organismuluiÔÇť, afirm─â dr. Popescu. Remediile se administreaz─â sub form─â de extracte, numai la recomandarea unui medic homeopat specializat ├«n gemoterapie. Ce beneficii aduce

Gemoterapia poate fi folosit─â ca aliat pentru a trata o serie de afec┼úiuni ┼či probleme de s─ân─âtate, iar beneficiile sunt multiple:

- detoxific─â organismul la nivel celular, av├ónd reac┼úii chimice pentru a purifica ┼či cur─â┼úa s├óngele;

- sus┼úine drenajul la nivelul organelor, stimul├ónd astfel eliminarea toxinelor din corp prin fluide (de pild─â, s├óngele ┼či limfa);

- oxigeneaz─â celulele, echilibreaz─â nivelul electroli┼úilor ┼či ├«mbun─ât─â┼úe┼čte func┼úia celulelor;

- stimuleaz─â cre┼čterea ┼či dezvoltarea copiilor, cu ajutorul hormonilor activi de origine vegetal─â (cei care stimuleaz─â alungirea tulpinii, germinarea ┼či ├«nflorirea) ┼či ai celor care regleaz─â cre┼čterea plantei ┼či alungirea vl─âstarilor;

- stimuleaz─â func┼úiile de excre┼úie a numeroase glande ┼či organe (adic─â cele care elimin─â sau transport─â toxinele ┼či produ┼čii rezulta┼úi din procesele de dezasimila┼úie ale organismului);

- hr─âne┼čte corpul ┼či ├«i furnizeaz─â un spectru larg de antioxidan┼úi, hormoni, enzime, vitamine, minerale, oligoelemente, aminoacizi etc.

- reduce nevoia de suplimente nutritive;

- ├«ntinere┼čte organele, ┼úesuturile pielii ┼či celulele, prin stimularea activit─â┼úilor sangvine ┼či limfatice.

Gr─âbesc refacerea dup─â boal─â

Gemoderivatele sunt foarte utile ├«n preven┼úie, subliniaz─â medicul homeopat Cristina Popescu, nu au efecte secundare ┼či pot fi prescrise de medic at├ót copiilor, c├ót ┼či v├órstnicilor ┼či femeilor ├«ns─ârcinate ca terapie unic─â sau ├«n combina┼úie cu remedii fitoterapice sau cu medicamente alopate ┼či homeopate. Prin asociere cu tratamentele alopate, produsele din gemoterapie poten┼úeaz─â efectele acestora ┼či sus┼úin organismul ├«n perioadele de boal─â, c├ót ┼či ├«n convalescen┼ú─â.

Potrivit dr. Cristina Popescu, exist─â o list─â ampl─â de afec┼úiuni care pot beneficia de tratamentul gemoderivat. Pentru detoxifieri, se recomand─â seva de mesteac─ân, mugur de coac─âz negru ┼či ml─âdi┼úele de meri┼čor. ├Än cazul infec┼úiilor urinare recurente ┼či pentru preven┼úia acestora, remediile potrivite sunt ml─âdi┼úele de meri┼čor.

Persoanele care sufer─â de hepatite cronice sau cele care au nevoie de o detoxifiere hepatic─â pot folosi ml─âdi┼úe de ienup─âr, ml─âdi┼úe de rozmarin ┼či muguri de alun. Pentru constipa┼úie sau colon iritabil, medicul homeopat recomand─â ml─âdi┼úele de smochin ┼či extractul din boboci de magnolie. Dac─â te confrun┼úi cu acnee sau dermatite, mugurii de nuc, extractul de coac─âz negru, seva de mesteac─ân ┼či mugurii de platan sunt cele mai bune remedii.

├Än caz de varice sau hemoroizi, sunt recomandate remediile din muguri de castan s─âlbatic ┼či castan comestibil, precum ┼či mugurii de scoru┼č.

De reţinut!

Toate organele au de c├ó┼čtigat de pe urma gemoterapiei, iar beneficiile sunt multe. Ea cre┼čte zidul de ap─ârare a ┼úesuturilor ┼či are o ac┼úiune profund─â de detoxificare a organismului.

Sfatul specialistului

2 jpg jpeg

Dr. Cristina Popescu, homeopat ┼či medic primar boli infec┼úioase, Centrul de Medicin─â Integrativ─â Quantum Therapy, Bucure┼čti

Gemoterapia este o metod─â ce utilizeaz─â extractele ob┼úinute din ┼úesuturi vegetale embrionare proaspete: muguri, amen┼úi (n.r. ÔÇô m├ó┼úi┼čori, ├«n limbaj popular), ml─âdi┼úe, r─âdicele (r─âd─âcini secundare care se dezvolt─â pe cea principal─â), scoar┼úa intern─â a r─âd─âcinii, sev─â sau semin┼úe. ├Än aceste ┼úesuturi embrionare se reg─âsesc, indiferent de v├órsta plantei, propriet─â┼úile de men┼úinere a reac┼úiilor anabolice, ale celulei vegetale, capacitatea de reproducere ┼či de multiplicare celular─â.

Prin modul de preparare a produselor gemoterapice se p─âstreaz─â nealterate principiile active ale acestora: enzime, fitohormoni, aminoacizi, substan┼úe cu structuri asem─ân─âtoare organismului uman care pot ini┼úia reac┼úii la nivel celular, cu rol de fagocitare, adic─â de eliminare a substan┼úelor str─âine, av├ónd ca rezultat detoxificarea celulelor blocate ┼či reluarea func┼úionalit─â┼úii lor.