Tarhonul, remediul natural care îţi întăreşte imunitatea

2 jpg jpeg

Previne dereglările digestive

O cană de ceai băută frecvent poate contibuie semnificativ la echilibrul digestiv al organismului tău.

Infuzia de tarhon pentru uz intern se prepară astfel: peste o lingură de plantă uscată se adaugă o cană de apă clocotită, apoi se lasă 10 minute la infuzat, se stecoară şi se consumă.

În caz de boli renale, boli de ficat, constipaţie, insomnie, dureri de cap, de dinţi şi probleme digestive se recomandă 2-3 căni pe zi.

Află care sunt ceaiurile care te scapă de constipaţie

Întăreşte imunitatea şi tratează insomnia

Datorită faptului că are proprietăţi puternice imunostimulatoare prin prezenţa antioxidantilor şi compusilor activi, dar mai ales a conţinutului crescut de vitamina C este un bun aliat pentru sănătatea ta. Mai mult de atât combate oboseala şi induce starea de somn.

Tratează afecţiunile ginecologice

Te poţi baza pe el în lupta împotriva infertilităţii, ajută la reglarea ciclului menstrual şi a ovulaţiei, dar este şi un calmant natural al simptomelor sindromului premenstrual.

Citeşte care sunt factorii care te pot duce la infertilitate

Pont:

În cazul în care vrei să renunţi la consumul de sare, piper, oţet atunci introducerea în alimentaţia ta a tarhonului este o alegere excelentă.

Contraindicaţii:

- femeile care sunt însărcinate sau care alăptează

Te ajută să slăbeşti

Acţiunea acestui condiment s-a dovedit a fi eficientă şi în procesul de detoxificare a organismului. Ajută la reglarea metabolismului prin stimularea activităţii sucului gastric. În cazul în care te confrunţi cu simptome precum balonare, constipaţie sau alte afecţiuni ale sistemului digestiv, tarhonul este o alegere potrivită. A nu se evita vizita la medicul specialist.

.

...acest condiment alungă rapid durerile de dinţi şi de măsele?

Substanţele active pe care le conţine au un efect calmant rapid pentru durerilor gingivale, dentare şi previn apariţia cariilor.

Ceaiul de tarhon băut constant are efecte miraculoase asupra sănătăţii tale orale.