Surse de energie la-ndemână

1 2 jpg jpeg

Extract de aloe, înaintea mesei

În caz că eşti afectat de astenia de toamnă, aloe vera te poate ajuta. Ca să prepari un tonic din această plantă, îţi trebuie un kilogram de aloe vera de 3-5 ani, neudată cu cinci zile înainte de folosire.

Treci planta prin maşina de tocat carne şi adaugi 2 kg de miere şi 2 litri de vin roşu, la o temperatură de 14-18 grade Celsius.

Pune amestecul într-un loc întunecos şi răcoros timp de 5 zile. Din extract iei primele 7 zile câte o linguriţă, de trei ori pe zi, cu 2 ore înainte de masă.

Continuă apoi cu o lingură, de trei ori pe zi, înainte cu o oră de masă. Această cură durează timp de 2-3 săptămâni.

Măceşele dau poftă de viaţă

Preparatele din măceşe sunt stimulente ale sistemului nervos şi endocrin. Peste 250 g de măceşe se pun într-un litru de apă clocotită şi se lasă la macerat timp de 12 ore.

Se filtrează şi se amestecă cu 500 g de miere polifloră, fierbându-se până capătă consistenţa unui sirop. Se consumă cu apă minerală sau cu apă de izvor.

Ceaiuri care te pun pe picioare

Ceaiul verde conţine teină, o substanţă care oferă energie organismului. El are un efect mai bun decât cafeaua. Ai nevoie de un pliculeţ cu ceai verde din comerţ, pe care-l pui în 200 ml de apă călduţă. Pliculeţele cu ginseng sunt la fel de bune.

Sfat

În timpul curei cu aloe vera, nu este bine să consumi lactate în cantităţi mari. Înlocuieşte-le cu fructe şi cu legume.