Sulfina scade inflamaţiile

1 2 jpg jpeg

Utilă în bolile reumatice

Infuzia, sucul şi pasta de sulfină sunt printre cele mai bune leacuri la care poţi apela dacă suferi de inflamaţii articulare (artrită), inflamaţii ale mucoasei vezicii urinare (cistită), reumatism, gută, tromboflebită sau arterită (inflamaţie a unei artere). Ceaiul benefic în aceste situaţii trebuie băut de 2 ori pe zi, iar pentru o infuzie ai nevoie de 2 linguriţe de plantă uscată şi 200 ml de apă clocotită. Laşi la infuzat 20 de minute, apoi strecori şi bei ceaiul călduţ.

O altă variantă de tratament este sucul din flori şi frunze de sulfină, din care iei 2 linguri de 3 ori pe zi. Îl poţi cumpăra ca atare sau îl faci în casă, la storcător. De asemenea, din frunze şi flori zdrobite, poţi prepara o pastă. Amesteci 2 linguri din ea cu un pahar cu apă, o laşi 3 ore deoparte, apoi bei câte o jumătate de pahar, cu 30 de minute înainte de masă.

Aşa tratezi varicele şi hemoroizii!

Când ai de suferit din cauza inflamaţiilor cauzate de varice sau de hemoroizi, cataplasmele, ceaiul sau tinctura de sulfină favorizează microcirculaţia, creşte rezistenţa peretelui vascular şi scade permeabilitatea vaselor de sânge capilare. Efectele sunt fluidizarea sângelui, reducerea inflamaţiei şi a intensităţii durerilor.

Contra varicelor sunt recomandate cataplasmele cu sulfină. Amesteci 5 linguriţe de pulbere de sulfină cu puţină apă călduţă până obţii o pastă. O aplici pe zonele dureroase, acoperi cu tifon şi o îndepărtezi după o oră. „Pe cale internă (sub formă de ceai, tinctură, capsule) şi local (unguente, gel) se pot folosi atât remedii cu sulfină, cât şi cu rozmarin, ginkgo biloba, salcie, hibiscus, ghimbir, merişor, cătină“, sfătuieşte apifitoterapeutul Ruxandra Constantina.

Combate simptomele bronşitei

Inflamaţie a mucoasei bronşice apărută la schimbările bruşte de temperatură şi în sezonul rece, bronşita se manifestă prin tuse, durere în piept, febră. Alături de tratamentul medicamentos, remediile naturiste cu sulfină ajută la vindecarea afecţiunii într-un timp mai scurt.

Poţi bea zilnic 2-3 căni de infuzie preparată din 2 linguriţe de sulfină mărunţită, uscată, şi 250 ml de apă clocotită. Dacă ai primit diagnosticul de bronşită, te-ar mai putea ajuta pasta din frunze şi flori de sulfină din care iei 2 linguri cu un pahar cu apă.

Ştiai că…

…din infuzia de sulfină făcută din 3 linguri de plantă şi o cană de apă se pot face nişte comprese calde, benefice în zonele afectate de reumatism? Plantele calde, rămase în urma strecurării ceaiului, se pun sub formă de cataplasme.

Indicată în problemele cavităţii bucale

Aftele, abcesele dentare şi gingivitele sunt mai uşor de tratat cu ajutorul cu ajutorul infuziei de sulfină. Pentru prepararea ceaiului, îţi trebuie 2 linguriţe de plantă uscată şi 100 ml de apă clocotită, pe care le laşi la infuzat 15 minute. Cu acest ceai faci gargare de 2-3 ori pe zi. Este un leac bun şi contra rănilor superficiale, situaţie în care poţi să aplici comprese sau poţi face băi cu infuzie de sulfină.

Info

Pasta din flori şi frunze de sulfină dilatează vasele de sânge periferice şi alungă vasoconstricţia.

Sfatul specialistului

Dr. Ruxandra Constantina, medic specialist medicină de familie, competenţă apifitoterapie, Centrul de terapii naturiste Sanavit Consult, Bucureşti

Pentru diminuarea simptomatologiei, prevenirea apariţiei complicaţiilor şi recidivelor infecţiilor urinare în sezonul rece, se pot bea ceaiuri (2-3 căni pe zi de infuzie, decoct, macerat) sau tinctură de sulfină, dar şi de afin, urzică, coada-calului, mătase de porumb, cozi de cireşe, mesteacăn, pătrunjel, muguri de plop. Au acţiune antiinflamatoare, antiseptică şi diuretică.