Sucuri care scad colesterolul „rău”

1 2 jpg jpeg

Colesterolul „rău” este asociat cu multe problemele de sănătate, accidentul vascular cerebral şi infarctul fiind cele mai frecvente. Substanţă grasă prezentă în sânge şi în toate celulele corpului, colesterolul este necesar pentru buna funcţionare a organismului.

În exces, colesterol „rău” (LDL) se depune pe pereţii vaselor de sânge care „hrănesc” organe vitale precum inima şi creierul. Pentru reducerea colesterolului, avem soluţii la îndemână oferite de natură, spre exemplu, sucurile de fructe şi legume. Pentru a fi cu adevărat eficiente, acestea trebuie consumate în cadrul unor cure pe termen lung, alături de un stil de viaţă sănătos. Sucul de mere

Numeroase studii au arătat că mărul, consumat ca atare sau ca suc, este eficient pentru creşterea colesterolului „bun” şi pentru scăderea celui „rău”. Dacă bei un suc de mere pe zi, cureţi sângele printr-o metodă naturală. Pectina, care se găseşte în coaja fructului, elimină toxinele, având un rol depurativ.

Acest suc este o „bombă” cu vitamina C, ideală pentru a preveni şi controla colesterolul „rău”, fiind, în acelaşi timp, absolut delicios.

Acest suc este excelent pentru eliminarea toxinelor şi reducerea colesterolului „rău”. Dacă asociem proprietăţile ananasului cu cele ale strugurelui, obţinem un elixir, care îmbunătăţeşte circulaţia sangvină, previne cardiopatiile şi reduce colesterolul.

Pentru acest suc ai nevoie de un morcov, câteva fire de pătrunjel şi de ţelină. Speli, cureţi şi tai toate ingredientele pe care le pui apoi în mixer. Se bea un pahar de suc, în fiecare dimineaţă, pe stomacul gol.

Pentru a pregăti acest suc savuros ai nevoie de 3 mere, 1 castravete, câteva fire de pătrunjel şi de ţelină. Se spală fructele şi legumele, se curăţă merele şi se scot seminţele. Castravetele se taie rondele. Apoi se mixează totul şi se bea un pahar pe nemâncate, zilnic, timp de o săptămână.

Dacă ai un nivel crescut al colesterolului „rău”, include cât mai des în alimentaţia ta varza şi usturoiul. Poţi prepara un suc din 2 căpăţâni de usturoi şi o jumătate de varză de mărime medie, care se pun în mixer, după care se adaugă un pahar cu apă. Consumă sucul în fiecare dimineaţă, însă nu mai mult de o săptămână, pentru că pot apărea probleme cu tiroida.

Acest suc se face uşor, dintr-un măr mare, jumătate de lămâie, 2 portocale şi o sfeclă. Toate se spală, se curăţă şi se taie bucăţi. Apoi se mixează şi se consumă. Mărul şi lămâia sunt de bază în acest amestec, chiar dacă şi celelalte 2 ingrediente sunt remedii naturale excelente pentru scăderea colesterolului „rău”.