Stropeşte plantele din casă cu apă şi oţet şi bucură-te de beneficiile lor

1 2 jpg jpeg

Acest articol se aplică şi plantelor din grădina ta. Oţetul este cea mai sigură alternativă ecologică şi în acelaşi timp ieftină pentru a reda viaţa plantelor tale!

Iată care sunt avantajele oţetului folosit la plante:

Alungă dăunătorii

Atât plantele de apartament cât şi cele din grădină sunt expuse dăunătorilor. Aceştia acţionează asemeni bolilor la oameni. Câteva picături de oţet îţi pot fi de mare ajutor dacă vrei să scapi de dăunători sau de buruieni. Oţetul este cel mai mare inamic atât al gândacilor cât şi al păianjenilor, omoară buruienile şi anihilează complet orice fel de dăunători ai plantelor.

În cazul în care observi că planta ta urmează să se vestejeaşcă, toarnă o linguriţă de oţet la rădăcina ei şi apoi pune-i puţină apă. În felul acesta vei evita apariţia eventualelor fisuri şi vestejirea plantei.

Dacă te confrunţi cu muşuroiul de furnici, pulverizează cu oţet pământul în care este rădăcina plantei, mirosul înţepător va îndepărta insectele instant.

Citeşte şi: Top 5 plante care alungă stresul

Unele plante iubesc mediul acid

Tot ce trebuie să faci este să amesteci 200 de mililitri în 5 litri de apă şi să pulverizezi deasupra lor. Dintre plantele care iubesc mediul acid amintim gradenia, hortensia, azalea şi rhododendronul.

În afară de apa cu oţet poţi să îţi hrăneşti plantele şi să le ajuţi în cazul în care încep să se usuce adăugând o linguriţă de zahăr la baza lor şi apoi le uzi, sau poţi să pui în apa din vaza unde le ţii.

Află care sunt cele mai periculoase plante de apartament AICI

În cazul în care vrei să încerci şi altă variantă poţi să apelezi şi la bicarbonatul de sodiu care este eficient împotriva bolilor fungice care afectează foarte multe flori. O altă variantă este boraxul sau mierea de albine, ambele ţin gâzele la distanţă.

Plantele de apartament este indicat să le ştergi periodic frunzele cu apă cu oţet, astfel vei îndepărta praful şi impurităţile de pe suprafaţa lor şi în felul acesta vor funcţiona şi te vei bucura mai mult timp de beneficiile sale.

Beneficiile plantelor din apartament

Este indicat ca în casa ta să ai cel puţin o plantă care să îţi asigure necesarul de oxigen. Pe lângă oaza de verdeaţă pe care ţi-o oferă trebuie să ţii cont că ele joacă un rol important în feng shui-ul casei tale. Şi asta pentru că plantele, spre deosebire de alte obiecte pe care le ţii în casă, au viaţă, sunt vii, iar existenţa lor influenţează în bine locurile unde le pui. Purifică aerul, înseninează atmosfera şi îţi dau o stare de bine, fiind o adevărată sursă de culoare şi energie.

Ele aparţin elementului Lemn şi pot fi poziţionate în orice cameră, mai ales în camera de zi, hol, bucatarie sau birou.

Pont:

Succesul în afaceri şi atragerea banilor se face prin aducerea în casă a plantelor cu foliaj verde intens.