┼×tii ce durere dispare cu ghimbir?

2 jpg jpeg

Un condiment ce nu ar trebui s─â ├«┼úi lipseasc─â niciodat─â din casa ta. Fie c─â ├«l folose┼čti la prepararea unei limonade , fie c─â ├«l folose┼čti la prepararea diverselor feluri de m├óncare sau doar la o salat─â, ghimbirul pe l├óng─â gustul unic pe care ├«l ofer─â, va activa organismul uman ┼či va favoriza procesul de ardere al gr─âsimilor.

Energizant ┼či stimulent digestiv

1 2 jpg jpeg

Unul dintre cele mai bune remedii ├«mpotriva r─âcelii ┼či al senza┼úiei de grea┼ú─â, care totodat─â ├«┼úi ┼či ├«nt─âre┼čte imunitatea, ghimbirul este o veritabil─â surs─â de calciu, fier, magneziu, mangan, potasiu dar ┼či proteine, carbohidra┼úi ┼či fibre.

Consumul de ghimbir favorizeaz─â apari┼úia enzimelor cu rol ├«n absorb┼úia eficient─â a nutrimen┼úilor ┼či astfel combate cu succes disconfortul digestiv mai ales dac─â aia vut parte de o mas─â ├«mbel┼čugat─â.

Te scap─â f─âr─â nici un fel de problem─â de balonare, indigestie ┼či ├«n acela┼či timp contribuie la tonifierea musculaturii tractului digestiv ┼či scade cantitatea de acid gastric.

Remediu împotriva răcelii

1 2 jpg jpeg

Tocmai datorit─â efectulu antiinflamator, cantit─â┼úii mari de vitamine, minerale ┼či antioxidan┼úi, consumul de ghimbir te scap─â de grip─â ┼či r─âceal─â, mai ales pentru c─â va favoriza apari┼úia transpira┼úiei. Este recomandat inclusiv a fi consumat de c─âtre persoanele ce sufer─â de astm sau care se confrunt─â cu tuse expectorant─â.

Fiind un vasodilatator puternic, ghimbirul va contribui la sc─âderea tensiunii ┼či va facilita astfel circula┼úia sangvin─â. aspect ce te va feri de apari┼úia cheagurilor de s├ónge.

Adjuvant în durerile de sciatică

Durerile din zona lombar─â a spatelui pot fi destul de frustrante ┼či dureroase. Denumirea vine de la nervul lezat ┼či anume sciaticul. Principalul nerv al picioarelor ┼či totodat─â cel mai voluminos din tot organismul.

Ghimbirul av├ónd efecte antiinflamtorii, analgezice este ideal de a fi folosit chiar ┼či ├«n cazul unei crize de sciatic─â sub form─â de cataplasm─â aplicat─â local.

Pentru asta pune la fiert dou─â limguri de ghimbir ras ├«ntr-o jum─âtate de litru de ap─â. Dup─â ce a fiert las─â la r─âcit ┼či ├«nmoiae apoi o compres─â steril─â ├«n compozi┼úie ┼či aplic-o la nivelul zonei dureroase. Pune o alt─â compres─â uscat─â de asupra ┼či fixeaz─â cu leucoplast ┼či las─â a┼ča p├ón─â seara.

Atenţie!

În cazul în care durerea nu dispare mergi la medic.