Ştii ce durere dispare cu ghimbir?

2 jpg jpeg

Un condiment ce nu ar trebui să îţi lipsească niciodată din casa ta. Fie că îl foloseşti la prepararea unei limonade , fie că îl foloseşti la prepararea diverselor feluri de mâncare sau doar la o salată, ghimbirul pe lângă gustul unic pe care îl oferă, va activa organismul uman şi va favoriza procesul de ardere al grăsimilor.

Energizant şi stimulent digestiv

1 2 jpg jpeg

Unul dintre cele mai bune remedii împotriva răcelii şi al senzaţiei de greaţă, care totodată îţi şi întăreşte imunitatea, ghimbirul este o veritabilă sursă de calciu, fier, magneziu, mangan, potasiu dar şi proteine, carbohidraţi şi fibre.

Consumul de ghimbir favorizează apariţia enzimelor cu rol în absorbţia eficientă a nutrimenţilor şi astfel combate cu succes disconfortul digestiv mai ales dacă aia vut parte de o masă îmbelşugată.

Te scapă fără nici un fel de problemă de balonare, indigestie şi în acelaşi timp contribuie la tonifierea musculaturii tractului digestiv şi scade cantitatea de acid gastric.

Remediu împotriva răcelii

1 2 jpg jpeg

Tocmai datorită efectulu antiinflamator, cantităţii mari de vitamine, minerale şi antioxidanţi, consumul de ghimbir te scapă de gripă şi răceală, mai ales pentru că va favoriza apariţia transpiraţiei. Este recomandat inclusiv a fi consumat de către persoanele ce suferă de astm sau care se confruntă cu tuse expectorantă.

Fiind un vasodilatator puternic, ghimbirul va contribui la scăderea tensiunii şi va facilita astfel circulaţia sangvină. aspect ce te va feri de apariţia cheagurilor de sânge.

Adjuvant în durerile de sciatică

Durerile din zona lombară a spatelui pot fi destul de frustrante şi dureroase. Denumirea vine de la nervul lezat şi anume sciaticul. Principalul nerv al picioarelor şi totodată cel mai voluminos din tot organismul.

Ghimbirul având efecte antiinflamtorii, analgezice este ideal de a fi folosit chiar şi în cazul unei crize de sciatică sub formă de cataplasmă aplicată local.

Pentru asta pune la fiert două limguri de ghimbir ras într-o jumătate de litru de apă. După ce a fiert lasă la răcit şi înmoiae apoi o compresă sterilă în compoziţie şi aplic-o la nivelul zonei dureroase. Pune o altă compresă uscată de asupra şi fixează cu leucoplast şi lasă aşa până seara.

Atenţie!

În cazul în care durerea nu dispare mergi la medic.